Blogi : James Brownin hyvä työ

Suuressa tavaratalossa oli urheiluosastolla myyjä nimeltään James Brown. Yhtenä päivänä tavaratalon myyntipäällikkö tuli toimitusjohtajan luo ja sanoi, että tuo Brown urheiluosastolta oli liian hyvä mies pidettäväksi tavallisena puotipuksuna ja että hänet olisi pitänyt välittömästi siirtää vaativampiin tehtäviin tukkumyynnin puolelle.

Mutta toimitusjohtaja, joka ei oikein edes muistanut Brownia, ilmoitti, että ei siirtoja noin vain suoriteta, vaan ensin käydään katsastamassa kyseinen miekkonen ja jos hän on niin hyvä, kuin myyntipäällikkö väitti, niin sitten ehkä… Niinpä he menivät urheiluosastolle.

– Tuolla hän nyt on, myyntipäällikkö sanoi ja osoitti myyjää, joka seisoi rennosti myyntipöytään nojaavaa, onkea pitelevää miekkosta vastapäätä pieni ongenkoukku käsissään:

– Tietysti tällä täkykaloja saa, mutta entä jos tekisi mieli vähän suurempaa kalaa? Tässä on koko koukkusarja ja tuon siiman päähän voi kiinnittää tällaisen lukkosoljen, jolla koukkujen vaihto on helppoa. Hän asetti myyntipöydälle pahviin kiinnitetyn koukkusarjan aivan pikkuisesta koukusta suureen haikoukuun asti.

– Kun makaatte sitten jonkun joen törmällä tai rantakivillä, niin kyllähän tuollaisella koottavalla bambuongella on mukavaa kalastaa, mutta entäs, jos tekisi mieli vähän isompaa kalaa? Mitäs sitten?

– En minä tiedä, asiakas vastasi.

– Brown otti telineestä heittovavan ja hyllyköstä kelan, jonka kiinnitti vapaan, pujotteli siiman pidikkeitten lävitse, vingutti ja notkisti vapaa hetken ja antoi sen sitten asiakkaan käsiin. Tämä teki samalla tavoin.

– Tuolla olisi mukava heitellä. Niin pantiin vapa keloineen ja uistimineen pöydälle olevien ongintatarvikkeiden päälle.

– Mutta entä, jos kala ei syökään rannalta heitettäessä, vaan loikkii kaislikossa? Mitä sitten?

– En tiedä, asiakas vasasi todentuntuisesti.

Brown esitti kahluupuvun ja kelluvan kalastuslaukun.

– Tämän kun puette päällenne ja vedätte nämä saappaat polviin asti, niin voitte kahlata lanteitanne myöten kastumatta, ja kun puette tämän puseron vielä yllenne ja kiinnitätte sen housuihin näillä neppareilla, niin voitte kahlata kainaloitanne myöten.

Kelluva laukku estää kaloja karkaamasta ja tässä on hattu, jonka reunoihin voitte ripustaa vieheet.

Taas lisääntyi tavarakasa myyntipöydällä.

– Mutta jospa kalat hyppivätkin vastarannalla. Eihän sinne pirukaan kahlaa, nauroi Brown. Miten sitten käy?

Brown nosti hyllystä keskelle lattiaa nelikulmaisen mytyn, nykäisi sen yhdestä kulmasta näkyvää narua ja suhina alkoi kuulua ja mytty saada muotoa, kunnes siitä tuli melottava kumijolla. Brown viskasi melan jollaan ja sanoi: – Tällä sitä kelpaa meloa missä tahansa, mutta vielä parempi olisi, jos tuohon perään kiinnittäisi puolentoista hevosvoiman moottorin. Silloin ei olisi sidottu mihinkään rantaan. Asiakas nyökkäsi myöntymisensä ja niin alkoi kauppa olla lopuillaan. Mutta Brownpa kysyi:

– Miten aiotte saada kaiken tuon kaman rantaan?

– Niin, siinäpä pulma, asiakas vastasi.

Brown ajoi urheiluosaston toisesta päästä nelipyörävetoisen jeepin asiakkaan luo, myyntipöydän viereen.

– Tässähän se on – ratkaisu!

Ja kaupat tehtiin! Brown meni avaamaan kadulle johtavan suuren ikkunan, ja asiakas ajoi iloisesti kättään huiskuttaen pois.

Kun Brown sulki ikkunaa, ryntäsi toimitusjohtaja Brownin luo.

– Olen kuulut, että olette hyvä myyjä, mutta nyt olen nähnyt jotakin, jota en uskoisi, ellen olisi ollut paikalla. Aloititte pienestä mini-koukusta tällaisen valtavan kaupan. Sitä minä sanon myymiseksi.

– En minä mistään koukusta alkanut, Brown keskeytti toimitusjohtajan. – No, mistä sitten?

– Tuo kaveri oli vähän ujonpuoleinen. Hänen vaimonsa oli lähettänyt hänet ostoksille tänne tavarataloon ja pyytänyt, että samalla toisi paketin terveyssiteitä vaimolle. Niitä hän tuli minulta kysymään, kun ei keneltäkään muulta kehdannut, ja silloin minä sanoin, että kun teille näyttää tulevan ikävä viikonloppu, niin mitä te sinä aikana puuhaatte?

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.