Blogi : Kartanon uljas hevonen

Isossa kartanossa oli monta komeaa hevosta. Yksi hevosista poikkesi kuitenkin muista; se oli harvinaisen hyväntuulinen, komea ja uljas valkoinen ori. Komeaa oria hoiti tallirenki, joka oli valmis tekemään hevosen hyväksi kaikkensa. Hevosen ja tallirengin välille muodostui hyvä suhde, joka herätti ihmetystä koko kartanossa.

Vähitellen myös kyläläiset ja miltei koko pitäjän väki puhuivat kartanon komeasta ja hyväluontoisesta hevosesta. Markkinoilla sen eteen kertyi suuri ihailijoiden joukko. Kartanon maine hyvänä hevosten kasvattajana levisi kautta maan.

Hevosesta kateellinen, kiukkuinen kartanon isäntä suuttui rengille, koska renki vietti niin paljon aikaa hevosen kanssa. Isäntä antoi rengille potkut ja alkoi itse hoitaa hevostaan. Hänellä ei ollut kuitenkaan aikaa tehdä sitä kunnolla.

Isäntä komensi hevosta, ei kiittänyt sitä, vaan pikemminkin arvosteli ja haukkui. Kului aikaa ja entinen kiltti hevonen muuttui äkkipikaiseksi. Se ei enää totellut isäntäänsä, vaan hirnui kovalla äänellä, laukkasi kesken ratsastuksen ja äksyili sekä osoitti mieltä kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Isäntä suhtautui entistä viileämmin hevoseensa, ja hevonen puolestaan oirehti entistä enemmän. Poikkeuksellisen komean orin huono käytös alkoi herättää ihmetystä koko pitäjässä ja laajemmallakin. Yhä harvempi osti maan kuulusta hevoskartanosta enää hevosia. Näin kului vuoden päivät, kunnes eräänä kesäaamuna entinen tallirenki sattui kävelemään kartanon hevoshaan ohi ja näki, kuinka hänen ennen hoitamansa ori käveli allapäin ja eristäytyneensä muista hevosista. Tallirenki murehti, että orin täytyi olla hyvin sairas.

Hän jatkoi matkaansa. Ori näki kuitenkin entisen hoitajansa, jolloin se hirnahti kovaäänisesti ja laukkasi täyttä vauhtia entistä renkiä kohti. Orin käyttäytyminen muuttui siinä silmäräpäyksessä taas hyväntuuliseksi. Entinen tallirenki halasi oria toista tuntia taukoamatta. Isäntä sattui näkemään tämän ja oivalsi, mitä oli tapahtunut.

Niinpä hän juoksi hengästyneenä tallirengin luokse, pyysi tältä anteeksi ja kertoi kaiken, mitä orille ja koko kartanon hevosmaineelle oli tapahtunut. Lopulta isäntä rohkaisi mielensä ja kysyi rengiltä voisiko tämä aloittaa uudestaan työssään, jota kukaan ei osaa tehdä paremmin kuin maan kuulun orin maan kuulu renki.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.