Blogi : Kirjatehdas

Johtaja ja sijoittavat perustivat kirjatehtaan. Sinne hankittiin vain parhaita laitteita ja innokkaimmat työntekijät.

Tavoitteena on tuottaa kirjoja vuorokaudessa tietty määrä. Kirjojen tulisi olla loistavia, hauskoja ja ajatuksia herättäviä.

Alussa johtaja ja sijoittavat pitivät tehtaasta ja sen työntekijöistä hyvää huolta. Materiaalihankinnat olivat hyviä ja sopivassa suhteessa tuotannon kanssa. Kaikille oli erittäin tärkeää, että homma toimii täydellisesti.

Ajan myötä johtaja rikastui ja osti sijoittajat pois hankkeesta. Hän alkoi pyörittää tehdasta yksin ja pitkään kaikki menikin hienosti.

Bisnesihmisenä Johtaja lähti mukaan toisiinkin hankkeisiin ja niin kirjatehdas jäi oman onnensa nojaan. Toki se oli todistanut toimivansa vallan hyvin ilman jatkuvaa valvontaa ja seurantaa.

No kävi niin, että johtaja ei enää muistanut mitä määriä ja laatua materiaalia kirjatehdas tarvitsi. Hän toimitti sinne mitä sattuu, milloin sattuu. Pääasiassa silloin kun ei ollut kiireinen toisten projektiensa kanssa. Yleensä materiaalia tuli silloin paljon kerralla.

Tehtaassa oltiin ihmeissään. Onneksi he osasivat hommansa äärimmäisen hyvin. Jos materiaalia uupui, sitä otettiin työntekijöiltä itseltään. Ja kun tehtaassa on paljon työntekijöitä voidaan ottaa vähän kaikilta ja näin pitää edes jonkinlaista tasapainoa yllä. Niin, että kaikki voivat silti jatkaa työntekoa.

Kyllähän tehtaassa kuolemiakin tapahtui, sehän on vain luonnollista. Tietysti ne alkoivat hieman lisääntyä kun hommat alkoivat mennä epävakaaksi. Valitettavasti syntymille kävi päinvastoin.

Tehtaan tärkeimmät työntekijät olivat sitomossa ja painatuksessa. Niiltä työntekijöiltä ei voitu ottaa mitään, koska heidän jaksaminen on äärimmäisen tärkeää. Silloin tuotannossa ei päästä tavoitteeseen, joka päivä pitää kirjoja tuottaa saman verran, olosuhteista riippumatta.

Valitettavaa oli, että ylimäärää, jonka johtaja toimitti, ei voitu käyttää hyödyksi niin hyvin kuin sopivaa määrää. Ylimäärä pakattiin erityiseen varastoon, josta sen hakeminen ja purkaminen oli hidasta ja raskasta, mutta mahdollista hädän tullen. Mutta kun materiaalia taas saadaan, jätetään varastot kokonaan koskematta ja keskitytään juuri saatuun materiaaliin.

Työntekijät miettivät jo, että jos materiaalivirta saataisiin taas toimimaan tasaisesti ja sopivasti, voitaisiin varastotkin käyttää pikkuhiljaa pois. Koska varasto vei paljon tilaa ja energiaa kaikilta.

Tämä kirjatehdas oli täsmälleen samanlainen kuin kaikki muutkin kirjatehtaat. Vain niiden johtajissa on joitain eroja. Ja kun maailma muuttuu, muuttuu myös johtajien tärkeysjärjestys ja kirjoja ei enää tarvita niin paljoa, vaikka tuotanto ei lopu.

Ja niin kaikki kirjatehtaat ovat Johtajiensa armoilla alusta loppuun saakka.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.