Viisari 9 – Onko pitkässä lomassa mitään tolkkua?

Tämä Viisari käsittelee poikkeuksellisesti työnhaun lisäksi kesälomia. Löydät avoimet työpaikat alta.

Pitkät lomat periytyvät ajalta, jolloin tehtaat seisautettiin huoltoja varten, tehtiin pitkä matka vanhalle kotiseudulle auttamaan maatöissä, nautittiin oikeasti lyhyestä kesästä ja elämä oli muutenkin leppoisampaa.

Kun kerran sopimusyhteiskuntamme on siunannut meitä yltäkylläisen useilla lomaviikoilla, niin olisiko sittenkin parempi pitää useita lyhyempiä lomajaksoja?

Lyhyessä lomassa on etunsa

Lyhyen loman voit sovittaa edulliseen matkustusaikaan, sillä voit katkaista kaamoksen tai muuten vaan potuttavan arjen muutaman kerran vuodessa. Lyhyttä lomaa varten saat työpöytäsi helpommin puhtaaksi pienemmällä lomaa edeltävällä stressillä. Pitkät lomat aiheuttavat perheen sisäisiä riitoja ei-voi-vähempää-kiinnostaa-jäsenien kapinoidessa.

Eikös tilastot myös osoita, että pitkät lomat rikkovat avioliittoja. Ja ne ruuhkat lomakohteissa. Ja yrityksistä ei kesällä kerta kaikkiaan saa palvelua, kun se-ja-se on edelleen lomalla ja tuuraajat ovat mitä/missä ovat.

Jos tämä herätti sinussa ajatuksia pätkälomien erinomaisuudesta, niin ajattele ihan rauhassa. Minä aion pitää hyvällä omalla tunnolla pitkän kesäloman ja olla neljä viikkoa kateissa.

Reino Suonsilta
Rekrytointikonsultti
Solidea Oy


Tilaa tästä Viisari – vinkkejä työnhakuun ja avoimet työpaikat. Saat Viisarin n. 3 viikon välein ja voit perua tilauksen milloin tahansa.

Seuraava Viisari ilmestyy elokuussa.