Referenssit

Asiakkaamme kertovat

MAKO Osakeyhtiö

MAKO OY on tehnyt töitä paremman paloturvallisuuden puolesta jo lähes sata vuotta.

Vuonna 1920 perustettu vakavarainen yritys on koko historiansa ajan kehittänyt palontorjuntaratkaisuja niin suomalaisten yritysten kuin kuluttajienkin tarpeisiin. 1940-luvulta lähtien tuotevalikoimaan ovat kuuluneet myös teollisuusventtiilit.

Tänä päivänä MAKO suunnittelee ja asentaa sammutusjärjestelmiä sekä maahantuo tuotteita palontorjuntaan ja virtauksensäätöön.

Tutustu tästä ympäristöystävällisiin Mako kaasusammutusjärjestelmiin.

Solidea Oy:n konsultti Reino Suonsilta toimitti meille tärkeän henkilön rekrytoinnin. Olen erittäin tyytyväinen palvelun ja lopputulokseen. Suosittelen.

– Pentti Raitamaa, toimitusjohtaja, MAKO Osakeyhtiö

Rakennustoimisto Nousiainen Oy

Rakennustoimisto Nousiainen Oy keskisuuri rakentaja, liikevaihto noin 10 milj. €. Henkilöstö kokee vahvaa yhteisöllisyyttä. Työt tehdään luotettavasti ja joustavasti. Yhteistyö Rakennustoimisto Nousiaisen kanssa on mutkatonta ja työt tehdään luotettavasti ja joustavasti.

Yritys on toiminut Uudenmaan alueella vuodesta 1972 ja saavuttanut vankan aseman luotettavana ja laadukkaana rakennusliikkeenä. Sitoutunut henkilökunta ja luotettava kumppaniverkosto takaavat laadukkaan tuloksen myös vaativissa rakennustöissä. Toimialoja ovat erityisesti liike- ja teollisuusrakentaminen sekä julkinen rakentaminen. Rakennustoimisto Nousiaisen toimitilojen yhteydessä on myös pieni konepaja, jossa valmistetaan teräsrunkorakenteita.

Olemme käyttäneet Solidea Oy:n rekrytointipalveluita avainhenkilöiden rekrytoinnissa. Heidän toimintansa on erittäin yrittäjähenkistä. He ovat hyvin sitoutuneita onnistuneiden rekrytointien toteuttamiseen. Olen hyvin tyytyväinen heidän toimintaansa ja tuloksiin. Voin suositella lämpimästi.

– Juha Nousiainen, toimitusjohtaja, Rakennustoimisto Nousiainen Oy

Fair Factory Oy

Fair Factory Oy on vuonna 2007 perustettu suomalainen yritys, joka suunnittelee ja rakentaa messuosastoja, kiertueita, pop-up- ja näyttelytiloja sekä yritystilaisuuksia Suomessa ja Euroopassa.

Fair Factoryn liikevaihto vuonna 2018 oli 4,3 miljoonaa euroa, ja meillä on paras AAA-luottoluokitus. Työllistämme 19 vakituista työntekijää ja yhteensä meillä on vuosittain noin 450 projektia.

Mukavalla ja palveluhenkisellä työporukallamme on reilu ja joustava meininki. Teemme kaikki töitä yhteisen päämäärän, asiakkaan menestyksen, puolesta!

Rekryprojektimme ei ollut helpoimmasta päästä, mutta Timon avulla löysimme juuri etsimämme henkilön. Arvostamme Timon asiantuntijuutta, paneutumista ja sinnikkyyttä. Solidea on valintamme myös seuraavan rekrytoinnin tullessa ajankohtaiseksi.

– Tommi Pyykkö, toimitusjohtja, Fair Factory Oy

Bemer Nordic / Lifenet Oy

Kiantama Oy

Kiantama on vuonna 1973 perustettu luonnonmarjojen jalostukseen erikoistunut suomalainen yritys. Yritys valmistaa ja kehittää korkealaatuisia marjatuotteita ja raaka-aineita elintarvike-, luontaistuote- ja kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Vähittäiskaupan puolella yritys on tunnettu Biokia-tuotteistaan. Yrityksen perusarvoja ovat puhtaus, terveellisyys, oikeudenmukaisuus, luotettavuus ja luonnonläheisyys. Kiantama ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon ohjeet yhteiskuntavastuusta ja toimintaa ohjaa sertifioitu elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä. Yritys työllistää noin 40 henkilöä ja liikevaihto on noin 12 M €, josta puolet tulee viennistä.

biokian-footer-logo

Kiantama on käyttänyt Solidean rekrytointipalveluita myyntipäällikön rekrytointiin.
“Rekrytoinnilla saatiin yritykseen juuri sitä ammattitaitoa ja osaamista, jota lähdettiin hakemaan. Ammattitaitoisen ja hyvin sujuneen rekrytointiprosessin ja oikean ihmisen saamisen jälkeen sanoin hallituksen puheenjohtajalle, että hän muistuttaa minua tulevaisuudessa jättämään rekrytoinnin aina alan ammattilaiselle. En enää lähde rekrytoimaan itse.”
– Vernu Vasunta, Toimitusjohtaja, Kiantama Oy

Globe Hope

Globe Hope on innovatiivinen suomalainen designyritys, joka valmistaa ekologisia ja yksilöllisiä designtuotteita, vaatteita, laukkuja ja asusteita kierrätys ja ylijäämämateriaaleista.

Kaiken toimintamme perustan voi kiteyttää kolmeen sanaan: esteettisyys, ekologisuus ja eettisyys.

Omien mallistojemme lisäksi teemme laajasti yhteistyötä yritysten, yhteisöjen ja brändien kanssa, ja valmistamme heille yhdessä ideoituja, tarpeeseen räätälöityjä tuotteita.

“Rekrytointi kuulostaa yksinkertaiselta mutta ei ole sitä käytännössä. Solidean rekrytointikonsultti paneutui tarkasti toimintaamme ja tehtävän vaatimuksiin. Suuresta hakijoiden määrästä hän teki ammattimaisen esikarsinnan ja Identity Compass-henkilöarviointiin perustuvat suositukset helpottivat lopullista päätöksentekoa. Ja palvelu ei pääty työsopimukseen, vaan muutaman kuukauden kuluttua kartoitetaan vielä uuden henkilön työssä viihtymistä ja pidetään yhteinen  seurantapalaveri.

Kiireisenä yrittäjänä olen voinut huoletta keskittyä liiketoiminnan pyörittämiseen, sillä olen pystynyt luottamaan täysin Solidean ammattitaitoon rekrytoinnissa. Tämä on säästänyt valtavasti työtä ja rauhoittanut ajatuksia muulle toiminnalle. Olen todella tyytyväinen.”

– Seija Lukkala, toimitusjohtaja, Globe Hope Oy

Pestok Oy

Pestok Oy tarjoaa monipuolisia kiinteistöhuoltopalveluja kaikille yrityksille, yhteisöille ja yksityistahoille kiinteistön kokoon ja kuntoon katsomatta. Pestok Oy on perheyritys, jonka ammattitaitoinen, hyvinvoiva ja sitoutunut henkilöstö tarjoaa palvelut nykyaikaista kalustoa hyödyntäen.

Kauttamme hoituvat kaikki LVISA-työt ja kiinteistöjen puhtaanapito sekä sisä-, että ulkotiloissa. Piha-alueilla hoidamme kaikkien vuodenaikojen työt asiaan kuuluvalla kalustollamme.
Toimialueemme on Kerava, Tuusula, Järvenpää ja Vantaa.

“Solidea Oy toimitti meille kiinteistöhuollon myyntipäällikön rekrytoinnin. Olemme tyytyväisiä onnistuneesta rekrytoinnista. He hoitivat koko rekrytoinnin ”avaimet käteen” periaatteella. Erityisen maininnan saa heidän käyttämänsä Identity Compass© soveltuvuustestausmenetelmä. Sen avulla pääsimme etukäteen tavallista paremmin tutustumaan hakijoihin ja heidän tapoihin työskennellä. Se helpotti oikean valinnan tekemisessä. Suosittelen.”

– Ari Kivivirta, toimitusjohtaja, Pestok Oy

Kasvishovi Oy

70 vuotta pohjoista yrittäjyyttä

Kasvishovi on vuonna 70 vuotias oululainen perheyritys. Kasvishovin toiminnan perustana on asiakaslähtöisyys, yksilöllinen ja joustava palvelu sekä laatu, vastuullisuus ja kannattavuus. Olemme suurin yksityinen Pohjois-Suomessa toimiva tuoretukkuliike ja kasvisten jalostaja.

Asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa olemme saaneet kasvaa luotettavaksi ja läheiseksi elintarvikkeiden hovihankkijaksi, joka työllistää tänä päivänä yli 60 ammattilaista.

Pyrimme toiminnallamme edistämään lähellä tuotettujen raaka-aineiden saatavuutta ja olemmekin erityisen ylpeitä pohjoissuomalaisista yhteistyökumppaneistamme. Meillä on jo parinkymmenen tuottajan hovi, joiden raaka-aineisiin ja palvelun laatuun voimme aina luottaa!

Kasvishovi on käyttänyt Solidean henkilöprofilointipalveluita yrityksen johdon ja avainhenkilöiden työmotivaation ja sitoutumisen mittaukseen sekä uusien sopivien tehtäväkuvien suunnitteluun ja järjestelyyn.

Solidean rekrytointipalveluita Kasvishovi on käyttänyt uusien avainhenkilöiden rekrytointiin varmistaakseen oikean henkilön löytymisen ja rekrytoinnin varmistamisen.

“Minulle on tärkeää, että oikea ihminen on oikeassa paikassa. Tällöin arkinen työ on tehokasta ja kaikille mukavaa ja mieliala sekä sosiaaliset suhteet töissä pysyvät hyvinä.

Yhteistyö Solidean asiantuntija Tuula Mikkolan kanssa on toiminut erittäin hyvin ja hänen asiantuntemuksensa ja sen avulla saatu tieto on helpottanut päätöksentekoa haastavissakin tilanteissa.”

Henri Isohätälä, toimitusjohtaja, Kasvishovi Oy

Heinolan Sahakoneet Oy

HEINOLA toimittaa asiakaslähtöisiä, luotettavia ja kustannuksiltaan tehokkaita ratkaisuja sahoille. Toimitusohjelma kattaa kaikki sahausprosessin päälaitokset sekä niihin sopivat oheislaitteet, toimitettaviksi vaikka kaikki yhdellä kertaa.

Olemme tehneet useita avainhenkilörekrytointeja yhteistyössä Solidean kanssa. Lisäksi olemme käyttäneet Solidean Identity Compass soveltuvuustestejä itse hoitamissamme rekrytoinneissa ja sisäisissä siirroissa.

Erityisesti voin mainita heidän vahvan sitoutumisen tuloksiin. He toimivat tehokkaasti ja heillä on erinomainen osaaminen ihmisestä. Olen saanut erittäin henkilökohtaista ja hyvää palvelua. Lisäksi heidän Identity Compass soveltuvuustestausmenetelmä antaa todella arvokasta ja käyttökelpoista tietoa päätösten tueksi.

Kokonaisuudessa olen erittäin tyytyväinen ja voin hyvin suositella Solidean palveluita.

– Kari Kiiskinen, Toimitusjohtaja, Heinolan Sahakoneet Oy

 

Työnkuvan muutos yksilölle sopivammaksi

Asiakkaamme on tukkukauppa, jossa yksi myyntihenkilö alitti myynnin tavoitteet selvästi, vaikka tuotteiden ja asiakkaiden perusteella hänen olisi pitänyt päästä tavoitteisiin.

Prosessissa selvisi, että hänen henkilökohtaiset ominaisuutensa poikkeavat ratkaisevilta osin hyvän b-to-b myyjän ominaisuuksista.

Hänellä oli kuitenkin niin paljon teknistä tietoa myytävistä tuotteista, että hänet haluttiin pitää myynnin tukihenkilönä ja pitää hänen osaaminen talon sisällä.

Avainhenkilön ongelman ratkaiseminen

Asiakkaamme on ICT-alan yritys, jossa esimiehen ja alaisten välillä on ongelmia.

Aloituspalaverissa Solidean konsultin kanssa tehtiin suunnitelma kuinka asia halutaan hoitaa tehokkaasti ja hienotunteisesti. Prosessissa selvisi esimiehen sellaisia henkilökohtaisia ominaisuuksia, jotka eivät tue esimiehenä työskentelyä.

Henkilöä ei haluttu kuitenkaan irtisanoa tärkeän substanssiosaamisensa vuoksi. Prosessissa saatujen tietojen perusteella hänelle järjestettiin sopivampia tehtäviä.

Yksittäisten henkilöiden työmotivaation ja sitoutumisen selvittäminen ja kehittäminen

Asiakkaamme on insinööritoimisto, jonka koko henkilöstön profiloinnin tarkoitus oli selvittää työtyytyväisyys, motivaatio ja sitoutuminen, jotta voidaan tehdä oikeita toimenpiteitä näiden parantamiseksi. Prosessissa selvisi esimerkiksi yhden työntekijän tarve lisähaasteille työssä. Hän koki työnsä liian helpoksi ja oli kyllästymässä ja hakemassa isompia haasteita muualta, vaikka niitä voitiin järjestää myös organisaation omalta taholta. Hänen tehtävänkuvaa muutettiin. Prosessissa kävi ilmi myös useampien henkilöiden kohdalla aivan yksinkertaisesti paremman kommunikaation tarve johdon kanssa. Se pystyttiin helposti ratkaisemaan Solidean konsultin ohjauksessa.

Sukupolvenvaihdos – johdon vaihtuminen

Asiakkaamme on insinööritoimisto, jossa omistajat jäävät eläkkeelle ja kolme yrityksen työntekijää ostavat yrityksen. Kompassi-prosessin tarkoituksena on selvittää uusien johtajien voimavarat ja henkilökohtaiset ominaisuudet yrityksen johtamisessa ja toiminnassa. Haluttiin selvittää kenestä nimitetään toimitusjohtaja ja millaiseen roolin kukin sopii parhaiten ja millä tavalla yhdessä toimitaan tuloksekkaimmin ja helpoten. Prosessin tuloksena roolitettiin johtoryhmä ja suunniteltiin jokaiselle sopiva tehtävänkuva organisaation tavoitteiden mukaisesti.

Uuden johtoryhmän muodostaminen ja toimintaan sitouttaminen

Asiakkaamme on teollisuuden yritys jolla on toimintaa useammassa tehtaassa. Yksi tehdas suljetaan ja toimintoja yhdistetään uuteen tehtaaseen. Perustetaan uusi johtoryhmä, jonka jäsenten valinnassa ja toiminnan aloittamisessa Kompassi otetaan käyttöön. Prosessin tarkoituksena oli selvittää henkilöiden johtoryhmätyöskentelyyn sopivia ominaisuuksia ja voimavaroja, konsultoida ryhmä kommunikoimaan tehokkaasti sekä sitouttaa ryhmä. Tämän lisäksi konsultoitiin toimitusjohtajaa ryhmän jäsenistä ja heidän johtamisesta.

Iggo Oy

Iggo Oy on käyttänyt Solidea Oy:n rekrytointipalveluita myyntipäällikön rekrytointiin pääkaupunkiseudulle.

– Asiakastyytyväisyys on menestystekijämme. Sen voi saavuttaa vain oikeiden ihmisten avulla. Sen vuoksi juuri oikean ihmisen löytäminen on tärkeää. Solidean organisaatio hoiti tämän rekrytoinnin nopeasti, joustavasti ja ammattitaidolla. Saimme enemmän kuin mitä tilasimme. Tulemme käyttämään heitä myös jatkossa. Suosittelen lämpimästi, kertoo myyntijohtaja Marcus Kärkkäinen.

Inlook Sisustus Oy

Inlook Sisustus on käyttänyt Solidea Oy:n rekrytointipalveluita tarjouslaskijan rekrytoinnissa.

– Olemme tyytyväisiä Solidean rekrytointipalveluihin. Rekrytointi hoidettiin ammattimaisesti maaliin. Saimme enemmän kuin osasimme odottaa, sanoo Inlook Sisustus Oy:n toimitusjohtaja Jari Mulari.

Eurocosmetics Oy

Eurocosmetics Oy on käyttänyt Solidea Oy:n rekrytointipalveluita myyntijohtajan rekrytoinnissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Solidean kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Heidän henkilökohtainen sitoutuminen prosessin onnistuneeseen läpivientiin oli esimerkillistä. Saimme suuren määrän tehtävään hyvin sopivia hakijoita. Videotekniikalla tehtiin alustavat haastattelut ja Identity Compass henkilöprofiloinnin avulla saatiin ratkaisevaa tietoa oikean valinnan tekemiseksi, toimitusjohtaja Isa Saastamoinen kertoo.

NMC Cellfoam Oy

NMC Cellfoam Oy on yksi johtava solumuovi -ja solukumituotteiden valmistaja Suomessa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Solidean rekrytointipalveluihin. Ensinnäkin saimme suuren määrän hakijoita. Alustavat haastattelut videoina nopeuttivat prosessia. Erityisesti heidän soveltuvuustestausmenetelmän avulla saatu syvällinen tieto hakijoista ja rekrytointikonsultin ammattitaito auttoivat valinnassa. Lisäksi heidän toiminta oli joustavaa ja aikataulut pitivät hyvin, kertoo NMC Cellfoam Oy:n toimitusjohtaja Peter Hammarberg.

Hätälä Oy

Hätälä Oy on käyttänyt Solidea Oy:n rekrytointi- ja henkilöprofilointipalveluita nopeasti kasvavan yrityksen henkilöstön tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämiseen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Solidean palveluihin. Yhteistyö Solidean asiantuntijan kanssa on toiminut sujuvasti. Olemme saaneet paljon käyttökelpoista tietoa ja konsultointia yrityksen henkilöstöasioiden kehittämiseen ja järjestelyihin, kertoo Hätälä Oy:n toimitusjohtaja Riku Isohätälä.

Recair Oy

Olemme käyttäneet Solidea Oy:n palveluita rekrytointiin liittyvässä soveltuvuustestauksessa. Teimme erään avainhenkilön varsinaisen rekrytointiprosessin itse. Ennen lopullista valintaa halusimme vielä tehdä soveltuvuustestauksen varmistaaksemme oikean valinnan.

Soveltuvuustestaus tehtiin Solidean käyttämällä Identity Compass© menetelmällä. Itse menetelmä oli erittäin syväluotaava ja ammattilaisen tekemä analysointiprosessi hyvin valaiseva henkilön luontaisten käyttäytymismallien tunnistamiseen. Soveltuvuustestiin kuuluvassa syvähaastattelussa tuli esille sellaisia asenteita ja ajatusmalleja, joita ei muutoin olisi osattu edes tutkia.

Olemme erittäin tyytyväisiä saamaamme palveluun ja rekrytointikonsultin ammattitaitoon. Voimme hyvin suositella Solidean palveluita.

Jukka Nyman, Toimitusjohtaja, Recair Oy

Palvelut

Kannattaa hyvää työtä

Lue lisää

Referenssit

Asiakkaamme kertovat

Lue lisää

Avoimet työpaikat

Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja jätä hakemus

Lue lisää