Vuosikymmenien kokemus käytössä

Jos kuvailisin itseäni, sanoisin olevani myöhäiskeski-ikäinen kehäraakki, joka on ollut mukana pelissä jo melko hyvän tovin. Kannukseni olen hankkinut pitkän työuran myötä.

Aloittelin uraani teknisen tuen ja myynnin parissa ja olen onnekas, kun olen päässyt kartuttamaan ammattitaitoani vuosikymmenten aikana ruohonjuuritason kenttätyöstä aina konsernitason yritysjohtamiseen saakka. Tämä on tuonut mukanaan laajan ymmärryksen työelämän vaatimuksista sekä realiteeteista.

Työurallani minua on kuljettanut uteliaisuus ja kova työ. Rekrytointipuolella olen aloittanut työurani vuonna 2015. Yritysjohtamisen tuoma kokemus on todella iso etu tehdessä rekrytointeja. Minulla on pitkä kokemusta laajasti myös organisaatiomuutoksista ja henkilöstötilanteista toiminnan supistuessa ja kasvaessa niin paikallisesti kuin kansainvälisesti.

Ikuinen halu oppia

Urani huippuhetki oli ehdottomasti, kun sain tehdä 20 vuoden uran samassa firmassa. Kasvu tai muutos ei hidastunut tai pysähtynyt missään vaiheessa, vaikka talo pysyi samana. Henkilökohtaisesti halu oppia ei kadonnut mihinkään, mutta tuttu talo ympärillä oli turvallinen ja tarjosi hyvän kasvualustan kartuttaa ammattitaitoa ja osaamista rauhassa. Sama polte oppia uutta kuljetti minut myös nykyiseen tehtävääni. Rekrytointikonsultin tehtävä on upea! Saan olla lähellä asiakasta ja työnhakijaa. Saan mahtavan roolin olla lähellä rekrytointia ja toisaalta taas työnhakijaa, joka hakee uralleen uutta suuntaa. Tehtäväni on tukea molempia tahoja parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Tämä tuo vastuuta, mutta on todella antoisaa ja opettaa joka kerta jotakin uutta. On etuoikeus olla luotettu kumppani, jonka lisäksi tässä, jos missä positiossa oppii koko ajan uutta paitsi ihmisistä, myös toimialoista.

Rekrytointi osana työnantajamielikuvaa ja
-brändiä

Yrityksen olisi tärkeää on ymmärtää, mitä on hakemassa. Ettei tule hutilyöntejä eikä luvattua liikoja. Jos Yrityksellä on haasteita hahmottaa haettavan position vaatimuksia tai edes määritellä tehtävän kuvausta, voi olla hyvä ottaa tueksi ulkopuolinen konsultti, jonka avulla voidaan kirkastaa tehtäväkuvaus ja rakentaa koko rekrytointiprosessi tukemaan yrityksen imagoa. Jokaisen rekrytoivan yrityksen tulisi lähtökohtaisesti olla jalat maassa ja oikealla tavalla ylpeä itsestään. Ei kuorruteta hakua turhaan ulkopuolisilla asioilla, jotka eivät pidä paikkaansa vaan kerrotaan rehdisti ja aidosti juuri siitä tehtävästä ja rekrytoivasta yrityksestä.
Meillä on valmiiksi hiottu, hyväksi koettu prosessi ja lisäksi ulkoistettu konsultti tuo prosessiin ammattitaitoa.

Vinkit työnhakijalle

Kun haet avointa tehtävää, mieti juurisyitä sille, miksi juuri se työpaikka puhuttelee sinua. Pyri löytämään intohimo omaan alaan ja hae sen mukaisia tehtäviä. Innostus näkyy ja se luo pohjan menestykselle. Muista, että Roomaakaan ei rakennettu viikossa. Anna itselle aikaa kasvaa tehtäviin ja rohkeasti paikkoja, jotka tarjoavat sinulle haasteita myös tulevaisuudessa. Toisinaan kannattaa vain luottaa, että omat vahvuudet ja virta vie eteenpäin isompiin saappaisiin. Ensimmäisenä haluan kuulla työnhakijan persoonasta, kiinnostuksen kohteista, intohimoista ja odotuksista.

Hiukan minusta

Kauan sitten edesmenneellä isoisälläni oli tapana sanoa, että mitä teetkin, niin tee se tervan kanssa, tarkoittaen, että kun kerran toimeen ryhtyy, niin silloin kannattaa pyrkiä parhaaseensa. Tuota ohjetta olen pyrkinyt noudattamaan. Jos saisin valita yhden yliluonnollisen kyvyn, valitsisin lentämisen. Korkealta näkee kauas ja vapaassa pudotuksessa saavuttaa upean fiiliksen. Kun voin valita ruokani, syön kaalikääryleitä puolukkasurvoksella. Kannan vastuuni työstäni ja parasta työssäni on vapaus. Pitkä kokemus eri tehtävistä eri tasoilla ovat muokanneet minusta melko hyvän rekrytointikonsultin. Minulla on hyvät ihmissuhdetaidot ja tulen todella hyvin toimeen ihmisten kanssa.

Ota yhteyttä

Reino Suonsilta

rekrytointikonsultti

  • 0400 451 839
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video