Satu Turunen – ratkaisukeskeinen rekrytointinikkari

Olen Satu Turunen, rekrytointikonsultti, kouluttaja, valmentaja ja perheyrittäjä. Minulle on tärkeää sekä perhe että yrittäminen.

Haasteena on pitää molemmat osa-alueet tasapainossa. Mielenkiintoiset tehtävät, jatkuva uuden oppiminen sekä uteliaisuus ihmisiin, työelämän moniin kuvioihin ja verkostoihin tahtovat viedä mennessään.

Oma viitekehykseni on ratkaisukeskeisyys ja olen sydämeltäni ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja sen voimaan luottava ryhmätyöntekijä. Osaamistani olen erilaisilla vuorovaikutukseen ja viestintään sekä muutoksen johtamiseen liittyvillä koulutuksilla edelleen vahvistanut. Asenteeni on positiivinen ja luonteeltani olen energinen ja kurinalainen.

Vaiherikkaan työhistorian hioma ammattilainen

Työskentelin pitkään POHTO Oy:ssä, joka on koulutus- ja kehittämispalveluja pääosin teollisuudelle tarjoava asiantuntijaorganisaatio ja koulutuskeskus. Vastuullani oli ravintola-, hotelli- ja kiinteistöliiketoiminta. Lisäksi johdossani oli myös asiantuntijapalvelujen myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä sekä IT-palveluista vastaavat tiimit. Vuosien johtoryhmätyöskentely antoi näkemystä tehokkaan johtoryhmätyöskentelyn merkityksestä yrityksen menestymiselle. 

POHTOsta siirryin Kenkä-Meklari Oy:hyn yrittäjäksi ja myyntipäälliköksi. Kenkä-Meklari on kenkien tukkukauppaa ja maahantuontia harjoittava perheemme omistama yritys. Perheyrityksen tehtävät pitävät kiinni käytännön liiketoiminnassa rekrytointitoimeksiantojen ohella. 

Kouluttaminen ja valmentaminen innostaa edelleen ja toimin myös myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun sopimuskouluttajana, arvioijana ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa sekä mentorina. Keskeisinä teemoina koulutuksissa on ollut myynnin ja markkinoinnin suunnittelu ja kehittäminen, asiakaspalvelu sekä vuorovaikutus ja viestintä.  Yritysten, yhdistyksen ja säätiön hallitustyöskentelystä minulla on vuosien kokemus.

Millainen rekrytointikonsultti olet?

Ihminen ja ihmisen käyttäytyminen on minua aina kiinnostanut. Olen työurani aikana toiminut pitkään esimiehenä niin hyvinä kuin huonoina aikoina ja olen rekrytoinut ja joutunut myös irtisanomaan ihmisiä. Tunnen pk-sektorin haasteet hyvin, lisäksi toimialoista erityisesti erikoiskaupan, maahantuonnin sekä asiantuntijaorganisaatioiden haasteet, kuten esim. koulutus- ja konsultointibisneksen. Myös teollisuuden ja  julkisen hallinnon eri organisaatioita ja henkilöstöä olen kouluttanut vuosien varrella runsaasti. 

Rekrytointikonsultin työssä ja minua innostaa mahdollisuus hyödyntää monipuolista kokemustani asiakkaidemme hyväksi. Uskoisin, että yksi vahvuuteni rekrytointikonsulttina on liiketoiminnan realiteettien tuntemus. Parasta työssäni on ehdottomasti erilaiset ihmiset ja erilaiset yritykset. Työni tarjoaa koko ajan mahdollisuuden oppia uutta niin eri yrityksistä, toimialoista kuin eri ihmisten tavasta tehdä työtä. Konsultin työn tärkeänä tukena meillä Solideassa on selkeät prosessit ja työkalut sekä koko porukan osaaminen, tuki ja verkostot.

Luottamuksen kautta onnistumisiin

Onnistunut rekrytointiprosessi perustuu avoimuudelle ja luottamukselle. Molempien osapuolten – sekä rekrytoivan yrityksen että rekrytointikonsultin ja –yrityksen osaamista ja kokemusta tulee hyödyntää täysimääräisesti ilman raja-aitoja ja turhia hierarkioita. Yhteinen päämäärä, jota tavoitellaan yhteisillä toimenpiteillä, on onnistumisen keskiössä. 

Solidean toiminnassa korostuu aito kiinnostus ihmisiin. Vahvuutemme on mielestäni poikkeuksellinen tapamme ajatella – tavoitteena on aina löytää oikeaan tehtävään oikea henkilö – eli tunnemme vastuumme sekä toimeksiantajalle että hakijalle. Minulle on tärkeää, että toimeksiannot hoidetaan myös Solidealle tärkeitä arvoja – yrittäjyys, luottamus, itsenäisyys – kunnioittaen. Rekrytointiprosessi on myös työnantajamielikuvaprosessi, joten se kannattaa hoitaa hyvin. Ulkoistaminen ammattilaiselle kannattaa.

Hiukan minusta

Olen työmatkoilla viettänyt paljon aikaa sekä Pohjois-Italiassa että Kiinassa. Jos olisin juoma, olisin varmasti Prosecco, kuiva, kupliva ja pirskahteleva. Nautin hyvästä ruoasta ja erityisesti Pasta Vongole tai hyvin grillattu mustekala on suurinta herkkua. Perheen ja ystävien kesken laitamme yhdessä ruokaa ja käymme melko värikästäkin keskustelua ajankohtaisista asioista, yrittämisestä, politiikasta ja elämästä. Perheeseeni on aina kuulunut myös koira. Nuutin kanssa kävelen pitkiä lenkkejä luonnossa ja se on minulle tärkeä vastapaino myös työlle.  Entisenä oululaisena suosikkijoukkue jääkiekossa on Kärpät – totta kai!

Ota yhteyttä

Satu Turunen

rekrytointikonsultti, Uusimaa

  • 040 150 9606
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video