Entinen numeronikkari ja nykyinen rekrytointikonsultti

Olen Timo Kasper, entinen numeronikkari ja nykyinen rekrytointikonsultti. Olen toiminut taloushallinnon puskutraktorina amerikkalaisessa, saksalaisessa ja ruotsalaisessa listatussa yhtiössä Suomessa – ja vähän ulkomaillakin. Innostuin numeroiden sijaan ihmisistä 2000-luvun alussa ja olen toiminut vuodesta 2007 yrittäjänä.

Toimenkuvani on sisältänyt pääasiassa asiantuntijatehtäviä, kuten toimimista muutoksessa johtajana, vuokrajohtajana, business coachina ja yritysjohdon valmentajana. Nyt myös rekrytointikonsulttina. Tämä tehtävä on innostava, sillä pääsen hyödyntämään laajaa ammattitaitoani asiakasyritysten hyväksi. Minua on aina kiehtoneet Ihmiset, organisaatiomuutos ja ongelmanratkaisu, tässä työssä ne toden totta yhdistyvät.

Parasta työssäni ovat ihmiset

Olen analyyttinen ja tutkin asioita edelleen mielelläni numeroiden ja faktojen kautta. Numeroiden ja faktojen ymmärtämiseksi rakastan kuunnella ja havainnoida ympäristöä, mikä on varmasti vahvuuteni myös rekrytointikonsulttina. Pidän itsenäisestä työskentelystä, mutten koskaan työskentelisi täysin yksin. Asiakkainani on ollut vuosien saatossa laivanrakennusteollisuutta, autotehdas, lääkeyhtiöitä, maahantuojia, ohjelmistotaloja sekä isoja ja pieniä asiantuntijaorganisaatioita. Kaikkia on yhdistänyt tiivis yhteistyö nimenomaan ihmisten kesken. Luen vahvuuksiini kansainväliset sekä kasvuyhtiöt ja erityisesti asiantuntijaorganisaatiot. Minulla on näkemystä poikkeustilanteista, kuten yrityskaupat ja suuret muutokset.

Alkukartoitus on avain onnistumiseen

Rekrytointiprosessin tärkein vaihe on alkukartoitus. Kun alkukartoitus tehdään huolellisesti ja rekrytointikonsulttina saan riittävät pohjatiedot, sujuu koko prosessi joutuisasti ja lopputulos on paras mahdollinen. Onnistuneeksi rekrytointiprosessia voi mielestäni tituleerata, kun työnantajan ja työnhakijan odotukset täyttyvät ja voidaan yhteisesti todeta, että työntekijälle löytyi tavallista parempi työpaikka ja työlle tavallista parempi tekijä. Meillä on huippuunsa viritetty prosessi, jota noudattelemalla päästään lähes poikkeuksetta hyvään lopputulokseen. Pienen yhtiön etuihin kuuluu vahva yhteishenki ja näin ollen asiakasyrityksillämme on aina käytettävissä koko tiimimme osaaminen.

Vinkit työnhakijalle

Aina kannattaa olla oma itsensä, ja aivan ensisijaisesti rehellinen itselleen. Silloin välittyy kuva henkilöstä joka on realistinen, tuntee omat vahvuutensa ja on tietoinen työelämän ja ammatin edellytyksistä joissa tulee kehittää itseään tai tarvitsee muiden tukea. Kaikkea ei tarvitse eikä voi hallita.

Hiukan minusta

Puuhaan vapaa-ajallani ikuisuusharrastukseni parissa eli korjaan ja ehostan rintamamiestaloani. Pidän käsillä tekemisestä ja nautin nähdessäni oman käteni jäljen. Josko joskus kävisi niin, että kotipesässä olisi kaikki nurkat jiirissä, iäkäs kesämökki tarjoaa mukavasti lisäpuuhaa esimerkiksi kesälomaviikoille. Ruoanlaitto ja makuelämykset ovat lähellä sydäntäni. Kesään kuuluu grilli ja grilliin pihvi. Jos voisin päiväksi asettua kenen tahansa julkisuuden henkilön saappaisiin, haluaisin olla Dalai Lama ja kokea sen äärimmäisen viisauden ja seesteisyyden, joka hänellä on.

Ota yhteyttä

Timo Kasper

rekrytointikonsultti, Uusimaa

  • 050 541 0525
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn