Intohimona tavallista parempi työ ja työntekijä

Itse määrittelin tuon vuonna 2000, että haluan sellaisen työn, mikä ei tunnu työltä ja voin tehdä sitä tappiin asti. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä paremmaksi tulen työssäni.

Tämä on ollut johtava ajatukseni tielläni yrittäjäksi, mutta myös tehdessäni rekrytointeja yrityksille sekä konsultointeja ihmisille. Olen Timo Katajamaa, Solidea Oy:n toimitusjohtaja ja rekrytointikonsultti. Olen toiminut vuodesta -89 saakka yrittäjänä ja viimeiset liki 20 vuotta konsulttina ihmisten ja johtamisen sekä rekrytointien parissa.

Tie rekrytoinnin maailmaan oli osittain sattuman kauppaa. Tuttu sparraamani yritysjohtaja pyysi, että hoitaisin hänen puolestaan erään rekrytoinnin ja loppu on historiaa. Jo tuolloin Ymmärsin, että onnistuneen rekrytoinnin edellytyksenä on toistettava prosessi. Jos tekee mutuna voi onnistua, mutta suurempi on mahdollisuus epäonnistua. Kehittelimme silloin nykyisen Takuu-rekryprosessin beta-version, jota olemme edelleen jatkojalostaneet. 

Vahvuutena ihmistuntemus

Vuodet alalla ja tuhannet ja taas tuhannet kohtaamiset, kanssakäymiset ja toki tehdyt profiloinnit ovat vahvistaneet minusta rehellisesti sanoen melko hyvän ihmistuntijan. Havannoin ja aistin ihmisiä alati ja kaikkialla ja koen, että omaan kyvyn muodostaa todenperäisen kuvan ihmisen aidosta sisimmästä melko helposti.

Tätä tukemaan olen opiskellut esimerkiksi NLP (neuro-lingvistinen ohjelmointi) -menetelmää. Minulla on kolmen NLP:n alkuperäisen kehittäjän Trainer- ja Coach-sertifikaatit. Opiskelin kansainvälisillä koulutuksilla alaa n. 10 vuotta. Lisäksi olen suorittanut Identity Compass © -profilointi pätevyyden. Ihmismieli ja sen kehittäminen sekä tutkistelu ovat minulle suuria intohimoja. En tyydy vain tietoon, miten joku toimii, vaan haluan myös ymmärtää, miksi hän toimii niin.

Miksi valita ulkoistettu prosessi

Ei ole sattumaa, että asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa ja olemme tehneet satoja onnistuneita rekrytointeja. Me Solidealla suhtaudumme asiakkaidemme rekrytointiin isolla intohimolla ja yrittäjämäisellä otteella. Olen itse suunnannäyttäjänä ja edellytän kaikilta konsulteiltamme vähintään yhtä suurta panosta ja omistautumista nimenomaan asiakkaan prosessille. Lähtökohtana on aina, että löydämme oikeaan tehtävään oikean ihmisen, jolloin lupauksemme tavallista paremmasta rekrytoinnista täyttyy.

Me uskomme, että jokaiseen työhön on joku, joka on juuri siinä tehtävässä tavallista parempi. Ja samalla, että jokaiselle on olemassa työ, joka on juuri hänelle tavallista parempi. Kun yritys ulkoistaa rekrytoinnin ammattilaiselle, jää heillä enemmän aikaa ja resurssia oman ammattitaidon hyödyntämiseen omalla alallaan. Äärimmäisen korkea laatustandardimme varmistaa loistavan lopputuloksen yritykselle. Meille ei käy, että järjestämme hakijat paremmuusjärjestykseen joillakin kriteereillä ja esittelisimme kolme parasta. Meille käy ainoastaan juuri se, mitä ollaan hakemassa yrityksen tarpeisiin eikä mikään sinnepäin.

”Annetaan ammattilaisten hoitaa ammattilaisille kuuluvia tehtäviä ja keskitytään itse omiin varsinaisiin töihin.”

Timo Katajamaa

Vinkit työnhakijalle

Millä sanoilla kuvailisit työnhakijaa, jolla on erinomaiset mahdollisuudet työllistyä?

Hän esiintyy omana itsenään luonnollisesti ja tuo luontaiset vahvuudet esille ilman pinnistelyä. Erinomainen työnhakija tietää, mitä haluaa ja millainen työ kiinnostaa. Kun ihminen tunnistaa omat vahvuudet ja osaa kohdistaa katseensa tehtäviin, joissa näitä ominaisuuksia kaivataan ja tarvitaan, syntyy tavallista parempi yhdistelmä. Tärkeintä on, että työnhakija on aidosti innostunut haettavasta tehtävästä ja ilmentää tätä esimerkiksi avoimilla kysymyksillä. Jos työnhakijalla on omat motivaatio- ja innostustekijät vielä hiukan hukassa tai kirkastamatta, suosittelen lämpimästi satsaamaan itseensä esimerkiksi YKSILÖ-kompassin verran. 

Hiukan minusta

Olen Lapista lähtöisin oleva pääkaupunkiseutulaistunut visionääri. Olen ideanikkari ja vauhdikas innovaattori. Vastuunkanto ja rohkeus ovat sisäänrakennettuja ominaisuuksia minulle. Jos saisin olla yhden päivän julkisuuden henkilö, olisin Sauli Niinistö ja kokeilisin, miltä Suomi näyttää hänen parvekkeeltaan. Syön mieluiten poronkäristystä, mutten koskaan kieltäydy hyvästä ruuasta. Vapaa-ajallani viihdyn golfkentällä tai yhdistystoiminnan parissa. Paras muistoni on ehdottomasti vuodelta 1967, kun menin ensimmäiselle luokalle kouluun Ruotsissa Haradsissa. En osannut sanaakaan ruotsia ja koulussa puhuttiin vain ruotsia. Siellä opin, että kun teen jotakin sellaista mitä toiset lapset eivät osaa, uskalla tai pysty, minua arvostetaan ja kunnioitetaan. Tämä oppi kantaa edelleen eteenpäin elämässä.

Ota yhtyettä

Uskon, että voisin olla hyödyksi teille.

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video