Sinnikäs ja sydämellinen

Minulle on tärkeää nähdä oikea ihminen oikeassa paikassa. Olen rekrytoinnin ja henkilöstöalan sekä myös terveyden ja työnohjauksen ammattilainen. Ennen Solidealla työskentelyä toimin pitkään esimies- ja vastuutehtävissä tehden monialaista yhteistyötä.

Tärkeää on nähdä hyvinvoivat ihmiset hyvinvoivissa yrityksissä

Mielenkiinto johtamiseen ja valmentamiseen johti minut uusille urille ja aloin aikanaan opiskella johtamista, työohjausta ja coachaamista työn ohella niin, että perustin oman yrityksen 14 vuotta sitten. Tällä hetkellä toimin rekrytointikonsulttina, työnohjaajana ja kouluttajana. Tutustuin Solidean ihmisiin kun aloin opiskella parempaa vuorovaikutusta ja ihmisjohtamista ja sitä kautta tulin mukaan kuvioihin.

Työssäni parasta ovat ihmiset

Olen sinnikäs ja hyväntahtoinen. Minua on helppo lähestyä ja minulle on tärkeää saada ihmiset rentoutumaan haastatteluissa. Tällöin ihminen on luonnollisimmillaan, omana itsenä. Työssäni on parasta, saada olla mukana yritysten onnistumisissa ja kasvutarinoissa. Nautin nähdä, kun ihminen löytää hänelle hyvän työpaikan. Oikea ihminen oikeassa työssä näkyy, kuuluu ja tuntuu.

Avainasemassa päämies

Jotta rekrytointi onnistuu on tärkeää tietää mitä yritys ja päämies tarvitsee ja haluaa. Suosikkitoimialani on ”ihmisala” koska lopulta ihmiset kuitenkin lopulta aina tekevät työt ja päätökset. Olen tehnyt paljon avainhenkilörekrytointeja mm. rakennusalalle, elintarviketeollisuuteen, mutta lopulta kuitenkin onnistumisieni takana on hyvä yhteistyö päämiehen kanssa.

Koska edustan myös päämiehiäni haluan tehdä pohjatyöt huolellisesti. Onnistuneessa rekrytoinnissa rekrytoija saa prosessin alussa kaiken sen tiedon, jonka avulla mitataan rekrytoinnin onnistuminen. Meillä on prosessin sisälle kokemuksen kautta muodostuneet askeleet. Onnistuneeseen prosessiin kuuluu luonnollisesti myös rekrytoinnin seuranta.

Työhyvinvointi alkaa jo rekrytoinnista

Työhyvinvointi on työn turvallisuutta, tuottavuutta, hyvää johtamista ja hyvää ammattitaitoa. Kun työntekijät ja työyhteisöt kokevat työnsä mielekkääksi ja palkitsevaksi työ tukee elämänhallintaa kokonaisvaltaisesti.

RekryStartissa (rekrytoinnin alkukartoituksessa) käymme luottamuksellisessa keskustelussa läpi paitsi yrityksen tarpeet rekrytoitavan henkilön osaamiselle, kokemukselle ja tavalle toimia myös sen mihin tilanteeseen, mitä aikaan saamaan, keiden kanssa, millaiseen vaiheeseen ja kulttuuriin ihmistä etsitään.

Starttia kuvaamme rekrytoinnin tärkeimmäksi vaiheeksi. Kun oikea työpaikka ja siihen soveltuva ihminen kohtaavat toisensa työhyvinvointi seuraa. Ja työntekijä voi hyvin myös työn ulkopuolella.

Hiukan minusta

Olen iloinen ja jäntevä neuvottelija. Olen intuitiivinen, mutta tarvitsen myös perustelut ja ymmärryksen asioille, jotta vakuutun. Havainnoin ihmisiä ympärilläni, olen hyvä kuuntelija. Kunnioitan kulttuuria, sovittuja pelisääntöjä ja työnjakoa. Uskon tekemiseen koska ilman toimintaa asioita ei tapahdu. Vapaa-ajallani luen, käyn sauvakävelyllä, harrastan hyväntekeväisyystoimintaa, kuopsutan puutarhassa ja autan mehiläisten tarhauksessa. Pidän ihmisten kanssa työskentelystä ja pureudun mielelläni henkilöstöhaasteisin etsien kaikille osapuolille parasta ratkaisua.

Ota yhteyttä

Tuula Mikkola

rekrytointikonsultti, aluepäällikkö, Pohjois-Suomi

  • 040 546 9123
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video