Blogi : Onko pitkässä lomassa mitään tolkkua?

Pitkät lomat periytyvät ajalta, jolloin tehtaat seisautettiin huoltoja varten, tehtiin pitkä matka vanhalle kotiseudulle auttamaan maatöissä, nautittiin oikeasti lyhyestä kesästä ja elämä oli muutenkin leppoisampaa.

Kun kerran sopimusyhteiskuntamme on siunannut meitä yltäkylläisen useilla lomaviikoilla, niin olisiko sittenkin parempi pitää useita lyhyempiä lomajaksoja?

Lyhyessä lomassa on etunsa

Lyhyen loman voit sovittaa edulliseen matkustusaikaan, sillä voit katkaista kaamoksen tai muuten vaan potuttavan arjen muutaman kerran vuodessa. Lyhyttä lomaa varten saat työpöytäsi helpommin puhtaaksi pienemmällä lomaa edeltävällä stressillä. Pitkät lomat aiheuttavat perheen sisäisiä riitoja ei-voi-vähempää-kiinnostaa-jäsenien kapinoidessa.

Eikös tilastot myös osoita, että pitkät lomat rikkovat avioliittoja. Ja ne ruuhkat lomakohteissa. Ja yrityksistä ei kesällä kerta kaikkiaan saa palvelua, kun se-ja-se on edelleen lomalla ja tuuraajat ovat mitä/missä ovat.

Jos tämä herätti sinussa ajatuksia pätkälomien erinomaisuudesta, niin ajattele ihan rauhassa. Minä aion pitää hyvällä omallatunnolla pitkän kesäloman ja olla neljä viikkoa kateissa.

Reino on pitkänlinjan konsultti, jolla on vuosikymmenien kokemus eri toimialoilta konsultoinneista sekä rekrytoinneista. Reinon ehdottomia vahvuuksia ovat rautainen ammattitaito, pitkä kokemus ja laajakatseisuus. Reino hoitaa rekrytointitoimeksiantoja sekä johdon konsultointia.

Reino Suonsilta Rekrytointikonsultti, Solidea Oy
Reino Suonsilta

Reino Suonsilta

rekrytointikonsultti

  • 0400 451 839
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.