Blogi : Arvot – Vinkkejä työnhakijalle

Seuraavaksi kannattaa tutkia itseään ja määritellä omat arvot. Mikä on sinulle työssä sekä yleisesti elämässä tärkeää ja miksi? Arvot vastaavat kysymykseen “Mikä on tärkeää?” Arvoja voivat olla esimerkiksi turvallisuus, hyödyllisyys ja tehokkuus. Arvot eivät ole toimintaa, mutta ne ohjaavat toimintaa.

Miksi arvojen määrittely on tärkeää?

Joillekin ovat tärkeitä eri arvot työssä ja eri arvot yksityiselämässä, joillekin ne ovat samoja. Tämä on tärkeää tiedostaa sen vuoksi, että voit tunnistaa jakaako mahdollinen uusi työpaikkasi samat arvot kuin sinä. Arvoristiriidat aiheuttavat suurimman osan esimiehen, alaisten ja kollegoiden välisistä konflikteista.

Vasta sitten, kun olet määritellyt itsellesi tärkeät arvot, sinun kannattaa aloittaa uuden, itselle parhaiten sopivan työpaikan etsintä.

“It is important for each individual to make sure that their own values are respected and supported both in their environment and their own actions. Ignoring one´s own values gives rise to dissatisfaction. Satisfaction in life and in one´s profession is inextricably intertwined with being connected to one´s own values and being in accord with them.”
– Forget About Motivation, Focus on Productive engagement, Arne Maus

”Toivo on kuin maantie. Alussa tietä ei edes ollut, mutta kun monet ihmiset kävelevät sitä pitkin, se alkaa syntyä.
– Lin Jutang

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.