Johtaminen

7.5.2021 On johtajia ja on pomoja – ja molempia me tarvitsemme

Hyvin johdettu liikeyritys, joka menestyy pitkällä aikavälillä, tarvitsee menestyäkseen monipuolista johtamista. Se tarvitsee ihmisten (leadership) ja asioiden (management) systemaattista johtamista. Karrikoiden voisimme todeta, että johtaja johtaa ihmisiä ja pomo johtaa asioita.Erilaiset organisaatiot tarvitsevat erilaista johtamistaAsiantuntijaorganisaatio tarvitsee ihmisten johtamista. Valmistava organisaatio tarvitsee asioiden johtamista. Kuitenkaan kumpaakaan ei voi sivuttaa, jos haluaa menestyä.

Lue lisää

28.3.2021 Muutoksen johtamisesta muutoksessa johtamiseen

Lähes jo kliseeksi on muuttunut toteamus siitä, että mikään ei ole pysyvää paitsi muutos. Vaikka yleisesti organisaatioissa tunnumme, ainakin ajatuksen tasolla, tietävän, että mikään ei ole pysyvää, niin silti muutokset tuntuvat meidät kuitenkin yllättävän, ja aina ja joka kerta.

Lue lisää

18.2.2020 Johtaja ja delegoinnin sietämätön keveys

Jokainen meistä voi täyttää päivänsä pienillä asioilla joiden merkitys kokonaiskuvassa on marginaalinen. Joskus näiden pienten, konkreettisten tehtävien tekeminen on houkuttelevaa koska ne saattavat olla suhteellisen helposti ratkaistuja, toisin kuin useat johtamiseen liittyvät jotka ovat monimutkaisia ja joilla on pitkäkestoiset vaikutukset.

Lue lisää

3.6.2019 Pitkä kesäloma on yliarvostettu kansanhuvi

Amerikkalaiset ystäväni eivät jaksa olla päivittelemättä pitkiä kesälomiamme. Heille pitkä viikonloppu kiitospäivän tai joulun yhteydessä on vapauden juhlaa ja viikon turistireissu Pariisiin tai risteily lemmenlaivalla on lomaunelmien täyttymys. Pitkästä työsuhteesta vakaalla työnantajalla saattaa saada vielä viikon ekstraa – once in a lifetime.

Lue lisää

14.5.2019 Alisuoriutuja on laiska!

Vastaus otsikon kysymykseen on tietenkin ei ja kyllä. Alisuorittaminen voi johtua osaamattomuudesta tai piittaamattomuudesta. Alisuoriutuminen. “Osaamattomuudesta johtuvaa alisuorittamista voidaan kyllä ”hoitaa” ja johtaa yksilöllisesti.“ Työntekijän perehdyttäminen, työtehtävään annettava riittävä opastus, toimenkuva ja tavoitteiden kirkastaminen pitää olla laadukkaasti toteutettua. Myös seuraaminen sekä varsinkin tavoitteiden mittaaminen on syytä olla yhdenvertainen kaikkien työryhmän henkilöiden kesken.

Lue lisää

22.1.2019 Onko epämukavuusalue työssä menestymisen salaisuus?

Epämukavuusalue vaikuttaa olevan yleisnimitys sille tunnetilalle, mikä on joidenkin henkilöiden uskomus onnistumisen, oppimisen ja menestymisen edellytykselle. Heidän suustaan kuuluu “no pain no gain”, “kärsi kärsi kirkkaamman kruunun saat”, “vain kovalla työllä voit tienata paljon rahaa”.

Lue lisää

13.11.2018 Ihana kamala kasvu

Me ihmiset olemme erilaisia. Joku meistä ihmisistä ennakoi haasteita luontaisesti paljon helpommin, toinen taas ajattelee, että jos ongelmia ilmaantuu ne ratkaistaan. Erilaiset asenteet tulevat esille myös rekrytoinnin tarpeista tiedustellessa: Kasvu meillä on nyt niin hyvä tilanne, että saamme rekrytoida meidän on pakko rekrytoida nyt meidän ei tarvitse rekrytoida nyt ei ole pakko rekrytoida Rekrytointi liittyy usein kasvuun johon mahdollisuudet antaa toimiva yhteys yrityksen sisältä sen ulkopuolelle: yritys tuottaa jotakin palvelua/ tuotetta josta käyttäjät/ tilaajat ovat valmiita maksamaan. Ja vaikka asenne kasvuun olisi kuinka myönteinen se voi yllättää ja jopa hirvittää, Ja toki – kasvussa on omat riskitekijänsä joten siinä tarvitaan järkeä, osaamista, hyvää kumppania ja yhteisestä päämäärää.

Lue lisää