Työelämä

3.6.2019 Pitkä kesäloma on yliarvostettu kansanhuvi

Amerikkalaiset ystäväni eivät jaksa olla päivittelemättä pitkiä kesälomiamme. Heille pitkä viikonloppu kiitospäivän tai joulun yhteydessä on vapauden juhlaa ja viikon turistireissu Pariisiin tai risteily lemmenlaivalla on lomaunelmien täyttymys. Pitkästä työsuhteesta vakaalla työnantajalla saattaa saada vielä viikon ekstraa – once in a lifetime.

Lue lisää

16.8.2018 Työmotivaatiosta 3, Job Motivation Edition Identity Compassissa

Mistä tunnistaa, että kyseessä on työmotivaatio-ongelma - ei jokin muu? Motivaation puutteen hälytysmerkit voi olla helppo huomata: poissaolot, henkinen eristäytyneisyys, työntekijä toistuvasti pyytää tekemään jotain muuta kuin mihin rekrytoitu. Alkaako johtaja miettiä otettiinko ihminen toiseen työhön kuin mitä todellisuudessa tekee? Onko kyse motivaatio-ongelmasta vai jostakin muusta?

Lue lisää

21.9.2017 Työmotivaatiosta 2, Onko sinulla aikaa lukea tämä?

Motivaatio yksin ei ole mitään, vasta sitoutuminen on toimintaa. Motivaatio voi olla myös on sitä, että kauheasti touhutaan, mutta mitään ei saada aikaan. Miksiköhän alkoi hymyilyttää? Koska tuli mieleen se henkilö joka oli myöhästymässä töistä ja joka juoksi työntäen polkupyörää vierellään. Ei vaan ehtinyt hypätä polkupyörän päälle. Pitäisikö sille hymyillä – vai itkeä?

Lue lisää

5.6.2017 Onko työmotivaatio kohdallaan?

Mitä sinä tarvitset? Miten sinä motivoidut? Mistä alaisesi/työtoverisi innostuvat?

Lue lisää

31.1.2017 Oletko nopea vai hidas päätöksentekijä?

Joissakin tehtävissä on tärkeää pystyä tekemään nopeita päätöksiä. Esimerkkinä vaikkapa palomies,  ensihoitaja, pörssimeklari. Joissain muualla taas on hyvä vahinkojen välttämiseksi muhitella ja varmistaa ennen kuin hypätään toimintaan. 

Lue lisää

11.11.2016 Onneksi on maanantai ...vai perjantai?

Kuuletko usein ympäriltäsi lausahduksia: ”Olisipa jo viikonloppu. Thank God it’s Friday. Lomalla sitten tehdään kaikkea kivaa.” Elämme helposti sitten kun –elämää: ”Sitten kun lapset kasvaa... Sitten kun olen eläkkeellä... Sitten kun aurinko paistaa... Sitten kun on kesäloma...”

Lue lisää

28.10.2016 Kuinka usein kannattaa vaihtaa työpaikkaa?

Pari viikkoa sitten aiempi kollegani soitti minulle ja kysyi minulta neuvoa: olen ollut nykyisessä työssäni jo kuusi vuotta, pitäisikö minun vaihtaa työpaikkaa. Kysymyksen takana oli huoli omasta arvosta ja potentiaalista työmarkkinoilla ja pelko siitä, että liian pitkä työsuhde on rasite työnhaussa. Onko huoli aiheellinen?

Lue lisää