Tarina

21.1.2021 Toimitusjohtajan rekrytointi

Toimitusjohtaja johtaa yritystä omalla tyylillään. Ihmisillä on omat opitut ja luontaiset tavat toimia, joiden tarkoituksenmukaisuus riippuu toimintaympäristön vaatimuksista. Toimintaympäristön muutokset voivat toisinaan puhaltaa tuulta purjeisiin ja aiheuttaa ristiaallokkoa toimitusjohtajan tielle. 

Lue lisää

9.12.2020 Tositarina - Minkä vuoksi rekrytointi kannattaa ulkoistaa

Ymmärrän oikein hyvin johtajia, jotka haluavat hoitaa itse rekrytoinnit, itsekin olen näin toiminut. Heillä on siihen varmasti useita syitä. Lähtökohtaisesti he hakevat ihmistä, joka omaa jo valmiiksi kyseiseen tehtävään vaadittavan kokemuksen ja osaamisen. Sen lisäksi pitäisi löytää niin sanottu "hyvä tyyppi".

Lue lisää

30.10.2015 Tekemisen puutetta

”Kuulkaahan Helmut”, sanoi rouva palvelijalleen, ”kuinka kauan olettekaan ollut talossa? Muistamani mukaan palkkasin teidät hoitamaan koiraa.”

Lue lisää

2.3.2015 Tärkeää

Merikapteeni ja hänen konepäällikkönsä väittelivät siitä, kumman tehtävä laivassa oli tärkeämpi. Koska miehet eivät päässeet asiasta yksimielisyyteen, päättivät he vaihtaa paikkoja.

Lue lisää

16.2.2015 Kirjatehdas

Johtaja ja sijoittavat perustivat kirjatehtaan. Sinne hankittiin vain parhaita laitteita ja innokkaimmat työntekijät.

Lue lisää

27.3.2013 Mistä tiedät?

Vanhus asui poikansa kanssa kukkulalla sijaitsevassa hylätyssä linnakkeessa. Eräänä päivänä hän kadotti hevosensa. Naapurit tulivat hänen luokseen ilmaistakseen pahoittelunsa huonon onnen johdosta, jolloin vanhus kysyi: ”Mistä tiedätte, että se oli huonoa onnea?”

Lue lisää