Tarina

7.5.2021 On johtajia ja on pomoja – ja molempia me tarvitsemme

Hyvin johdettu liikeyritys, joka menestyy pitkällä aikavälillä, tarvitsee menestyäkseen monipuolista johtamista. Se tarvitsee ihmisten (leadership) ja asioiden (management) systemaattista johtamista. Karrikoiden voisimme todeta, että johtaja johtaa ihmisiä ja pomo johtaa asioita.Erilaiset organisaatiot tarvitsevat erilaista johtamistaAsiantuntijaorganisaatio tarvitsee ihmisten johtamista. Valmistava organisaatio tarvitsee asioiden johtamista. Kuitenkaan kumpaakaan ei voi sivuttaa, jos haluaa menestyä.

Lue lisää

29.4.2021 Johtamistyylin mukailu johdettavien mukaan

Kuitenkin eri yrityksissä ja organisaatioissa strategiat ja toimintakulttuurin kehittämisen lähtökohdat perustuvat pitkälti olettamukseen hitaasti muuttuvasta toimintaympäristöstä.” Muutosten johtamisen sijaan organisaatioissa tulisi keskittyä ihmisten johtamiseen muutoksessa. Henkilövalinnoilla on ratkaiseva merkitys siihen, miten organisaatiot toimivat toimintaympäristön muutoksessa. Johtajat ja esihenkilöt ovat avainasemassa, kun organisaatiossa lähdetään muutoksen tielle.

Lue lisää

22.4.2021 ”Päivä päivältä tämä päätös ja lopputulos vain paranee"

Koko rekrytointiprojekti lähti siitä tosiasiasta, että yrittäjänä ja toimitusjohtajana yritys sitoi aikaani ja resurssiani jo lähes kohtuuttoman paljon. Yritys henkilöityi hyvin voimakkaasti minuun ja tämä oli kuluttava tilanne. En oikeastaan itse edes tiedostanut, että ratkaisu on toimitusjohtajan rekrytointi, sillä olin tätä yrittänyt jos 1,5 vuotta aiemmin ja se oli osoittautunut virheliikkeeksi.

Lue lisää

28.3.2021 Muutoksen johtamisesta muutoksessa johtamiseen

Lähes jo kliseeksi on muuttunut toteamus siitä, että mikään ei ole pysyvää paitsi muutos. Vaikka yleisesti organisaatioissa tunnumme, ainakin ajatuksen tasolla, tietävän, että mikään ei ole pysyvää, niin silti muutokset tuntuvat meidät kuitenkin yllättävän, ja aina ja joka kerta.

Lue lisää

21.1.2021 Toimitusjohtajan rekrytointi

Toimitusjohtaja johtaa yritystä omalla tyylillään. Ihmisillä on omat opitut ja luontaiset tavat toimia, joiden tarkoituksenmukaisuus riippuu toimintaympäristön vaatimuksista. Toimintaympäristön muutokset voivat toisinaan puhaltaa tuulta purjeisiin ja aiheuttaa ristiaallokkoa toimitusjohtajan tielle. 

Lue lisää

9.12.2020 Tositarina - Minkä vuoksi rekrytointi kannattaa ulkoistaa

Ymmärrän oikein hyvin johtajia, jotka haluavat hoitaa itse rekrytoinnit, itsekin olen näin toiminut. Heillä on siihen varmasti useita syitä. Lähtökohtaisesti he hakevat ihmistä, joka omaa jo valmiiksi kyseiseen tehtävään vaadittavan kokemuksen ja osaamisen. Sen lisäksi pitäisi löytää niin sanottu "hyvä tyyppi".

Lue lisää

30.10.2015 Tekemisen puutetta

”Kuulkaahan Helmut”, sanoi rouva palvelijalleen, ”kuinka kauan olettekaan ollut talossa? Muistamani mukaan palkkasin teidät hoitamaan koiraa.”

Lue lisää

2.3.2015 Tärkeää

Merikapteeni ja hänen konepäällikkönsä väittelivät siitä, kumman tehtävä laivassa oli tärkeämpi. Koska miehet eivät päässeet asiasta yksimielisyyteen, päättivät he vaihtaa paikkoja.

Lue lisää

16.2.2015 Kirjatehdas

Johtaja ja sijoittavat perustivat kirjatehtaan. Sinne hankittiin vain parhaita laitteita ja innokkaimmat työntekijät.

Lue lisää

27.3.2013 Mistä tiedät?

Vanhus asui poikansa kanssa kukkulalla sijaitsevassa hylätyssä linnakkeessa. Eräänä päivänä hän kadotti hevosensa. Naapurit tulivat hänen luokseen ilmaistakseen pahoittelunsa huonon onnen johdosta, jolloin vanhus kysyi: ”Mistä tiedätte, että se oli huonoa onnea?”

Lue lisää