Blogi : Onneksi on maanantai …vai perjantai?

Kuuletko usein ympäriltäsi lausahduksia: ”Olisipa jo viikonloppu. Thank God it’s Friday. Lomalla sitten tehdään kaikkea kivaa.” Elämme helposti sitten kun –elämää: ”Sitten kun lapset kasvaa… Sitten kun olen eläkkeellä… Sitten kun aurinko paistaa… Sitten kun on kesäloma…”

Elämä on nyt

Odotamme sitä aikaa, kun työpaikan ovi painuu takanamme kiinni ja alkaa vapaa-aika. Aika ladata akkuja, jotta jaksaa taas seuraavan päivän töissä. Haaveilemme lomasta. Siitä kun ei tarvitse noudattaa aikatauluja ja voi tehdä juuri sitä mitä haluaa. Mitä jos tekisit joka päivä juuri sitä mitä haluat? Elämä on elettävä nyt – ei sitten kun on muuten sopiva aika.

Työ, jossa viihdytään tuntuu ihmisten puheiden perusteella olevan vaikeasti saavutettavissa. Jos olet löytänyt työn ja työpaikan, jossa viihdyt ja tulet taloudellisesti toimeen, voit olla tyytyväinen. Tottakai välillä kohtaamme tilanteita, joissa emme viihdy tai joudumme toimimaan tavalla, joka ei ole meille luontaista. Toisaalta näiden tilanteiden avulla voimme tunnistaa, miten toimimme erilaisissa tilanteissa ja löydämme ehkä jotain kehityskohteita omasta toiminnastamme. Jos kuitenkin suurimman osan ajasta saamme toimia meille luontaisella tavalla, olemme motivoituneita, innostuneita, saamme aikaan parempia tuloksia ja teemme todennäköisesti vielä vähän enemmän kuin meiltä vaaditaan. Olemme oikeassa paikassa ja tehtävässä.

Voi hyvin töissä – voi hyvin vapaa-ajalla

Vietämme suuren osan ajastamme työn parissa, joten hyvinvointimme työssä heijastuu vahvasti myös hyvinvointiimme vapaa-ajalla. Siihen vaikuttavat asiat ovat kuitenkin hyvin henkilökohtaisia, joten jokainen tietää itse parhaiten, mitkä asiat tekevät onnelliseksi ja lisäävät tai vähentävät hyvinvointia.

Mitäpä jos panostaisit omaan hyvinvointiisi ja miettisit oletko työssä, jossa

Oikea ihminen oikeassa tehtävässä yksinkertaisesti voi paremmin, niin töissä kuin vapaa-aikana.

Sillä millä asenteella kohtaamme asiat, hyvät tai huonot, on paljon vaikutusta, myös hyvinvointiimme. Jos asennoidumme jo valmiiksi raskaaseen ja kiireiseen työviikkoon, sellainen työviikosta varmasti myös tulee. Jos taas asennoidumme nauttimaan pienistä hetkistä kiireen keskellä, voi työviikko tuntuakin kevyemmältä. Muista siis nauttia, kun juot kupin maistuvaa kahvia, kuulet hyvän vitsin työkaverilta, puet töihin lempivaatteesi tai näet auringonsäteet harmaan pilvipeiton lomasta.

Mitä jos kuulisimmekin ympäriltämme lausahduksia: ”Oispa jo työviikko. I love Mondays. Tänään sitten tehdään kaikkea kivaa.”

Kirjoittaja:

 

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.