Työelämä : Pitkä kesäloma on yliarvostettu kansanhuvi

Amerikkalaiset ystäväni eivät jaksa olla päivittelemättä pitkiä kesälomiamme. Heille pitkä viikonloppu kiitospäivän tai joulun yhteydessä on vapauden juhlaa ja viikon turistireissu Pariisiin tai risteily lemmenlaivalla on lomaunelmien täyttymys. Pitkästä työsuhteesta vakaalla työnantajalla saattaa saada vielä viikon ekstraa – once in a lifetime.

“Onko suomalaiset hemmoteltu pilalle tässä asiassa?”

Onko pitkässä lomassa mitään tolkkua?

Pitkät lomat periytyvät ajalta, jolloin tehtaat seisautettiin huoltoja varten, tehtiin pitkä matka vanhalle kotiseudulle auttamaan maatöissä, nautittiin oikeasti lyhyestä kesästä ja elämä oli muutenkin leppoisampaa. Olemme jääneet menneisyyden lomavangeiksi!

Kun kerran sopimusyhteiskuntamme on siunannut meitä yltäkylläisen useilla lomaviikoilla, niin olisiko sittenkin parempi pitää useita lyhyempiä lomajaksoja?

”Onhan paras osa lomaa kuitenkin sen odotus ja suunnittelu. Toiseksi paras on jo pidetyn loman muistelu.”

Lyhyen loman voit sovittaa edulliseen matkustusaikaan, sillä voit katkaista kaamoksen tai muuten vaan potuttavan arjen muutaman kerran vuodessa. Lyhyttä lomaa varten saat työpöytäsi helpommin puhtaaksi pienemmällä lomaa edeltävällä stressillä. Pitkät lomat aiheuttavat perheen sisäisiä riitoja ei-voi-vähempää-kiinnostaa-jäsenien kapinoidessa.

Eikös tilastot myös osoita, että pitkät lomat rikkovat avioliittoja.

Ja ne ruuhkat lomakohteissa. Ja yrityksistä ei kesällä kerta kaikkiaan saa palvelua, kun se-ja-se on edelleen lomalla ja tuuraajat ovat mitä/missä ovat.

Jos tämä herätti sinussa ajatuksia pätkälomien erinomaisuudesta, niin ajattele ihan rauhassa. Minä aion pitää hyvällä omalla tunnolla pitkän kesäloman ja olla neljä viikkoa kateissa.

Kuten vanhoina hyvinä aikoina.

Kirjoittaja:

 

Reino Suonsilta

rekrytointikonsultti

  • 0400 451 839
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.