Blogi : Toimitusjohtajan rekrytointi, UV-Putki Oy

”Päivä päivältä tämä päätös ja lopputulos vain paranee”

Koko rekrytointiprojekti lähti siitä tosiasiasta, että yrittäjänä ja toimitusjohtajana yritys sitoi aikaani ja resurssiani jo lähes kohtuuttoman paljon. Yritys henkilöityi hyvin voimakkaasti minuun ja tämä oli kuluttava tilanne. En oikeastaan itse edes tiedostanut, että ratkaisu on toimitusjohtajan rekrytointi, sillä olin tätä yrittänyt jos 1,5 vuotta aiemmin ja se oli osoittautunut virheliikkeeksi.

Ongelmien tunnistaminen ja lääkkeen keksiminen

Keskustelu Timo Katajamaan kanssa kuitenkin muutti asennoitumistani ja auttoi kirkastamaan ongelmakohdat sekä löytämään lääkkeet niihin. Jonkun korvaan voi kuulostaa hullulta, että omaan yritykseen lähdetään etsimään toimitusjohtajaa, mutta tätä päätöstä ei ole tarvinnut katua hetkeäkään – päinvastoin. Tämä vain paranee päivä päivältä.

Tee se itse -rekrytoinnista oppineena

Edellisen toimitusjohtajan ”rekryn”, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, tein itse ja se ei sujunut niin kovin hyvin. Prosessin pieleen menemisen juurisyitä voisi analysoida loputtomiin, mutta todettakoon, että minä opin kerrasta sen, että en edes yritä enää itse. Jatkossa ulkoistan kaikki avainhenkilöiden rekrytoinnit. Rekrytointiin käytetty raha maksoi itsensä takaisin jo prosessin aikana, sillä kaikki sujui niin vaivatta ja nopeasti. Puhumattakaan siitä, miten paljon nappiin mennyt rekrytointi ammattilaisen avulla on meille tuonut. Ei voi olla, kuin tyytyväinen tähän sijoitukseen.  

Nopea, ammattimainen ja loistava lopputulos

Timo soitti minulle ja istuimme yhdessä alas. Prosessi lähti oikeastaan yrityksen tarpeiden kartoittamisesta, ei rekrytointitoimeksiannosta. Timo auttoi kirkastamaan, mikä firmalle on parasta. Vuosi 2019 minulla meni aivan sumussa ja Timon kanssa käyty sparraus oli kyllä iso apu. Onni oli, että tiesin myös itse koko ajan, että en pärjäisi yksin. Mutta ratkaisukeinojen löytämisessä Timo oli korvaamaton apu. Itse rekrytointi kesti ensimmäisestä tapaamisesta palkkaukseen alle kaksi kuukautta. En tarkkaan edes tiedä tai muista, minkä verran hakijoita oli, mutta 6 katsoin Timon kanssa yhdessä läpi, joista kolmen kärki erottui selkeästi muista. Kärkikaksikko oli tasavertainen ja Timon suosituksella päädyin nykyiseen ratkaisuun, johon olen erittäin tyytyväinen.  Sanotaan vaikka näin, että jos vastaava tarve tulisi, en lähtisi palvelua ostamaan mistään muualta, kuin Solidealta ja Timolta.

Aki Välimäki,
hallituksen puheenjohtaja
UV-Putki

”Rekrytointikokemus on ollut pelkkää priimaa. Rekrytoituna oleminen oli niin positiivinen kokemus, että oli helppo valita Solidea hoitamaan seuraava tärkeä avainhenkilön rekrytointi. Kokemuksella molemmilta puolilta pöytää voin suositella Timo Katajamaata tavallista parempana rekrytoijana. Nopeudesta, aktiivisuudesta sekä ryhdikkäästä otteesta iso plussa.”

Teemu Suovesi,
Toimitusjohtaja
UV-Putki

UV-Putki Oy toteuttaa LVI-työt ja sähkötyöt vuosien kokemuksella Kirkkonummella ja Uudellamaalla

UV-Putki Oy on 30 vuotta toiminut LVI-alan yritys. Laajan kokemuksemme ansiosta teemme kaikentyyppiset LVI-työt aina vesi-, viemäri- ja lämmitysjärjestelmien asennustöistä ilmastointijärjestelmien huoltotöihin. Teemme myös sähköasennuksia ja korjauksia aina uudis- ja saneerauskohteisiin.

Toimipisteemme sijaitsee Kirkkonummella, mutta toimimme koko Uudenmaan alueella. Asiakkaitamme ovat yksityiset, taloyhtiöt, julkisyhteisöt, kaupungit sekä kunnat. Palvelemme auttavalla ja ystävällisellä asenteella.

Teemme tiivistä yhteistyötä rakennusliike Remontti ARTE Oy:n kanssa. Yhteistyön avulla pystymme toteuttamaan asiakkaalle kokonaisvaltaisia projekteja ”avaimet käteen” metodilla.

UV-Putki Oy toteuttaa niin pienet kuin suuret urakat nopeasti ja luotettavasti.

Olemme mielellämme hoitamassa myös Teidän rekrytoinnit. Ota yhteyttä!

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.