Blogi : Toimitusjohtajan rekrytointi, Suomen Energiamurske Oy

Yrityksen kasvulle täytyy olla tekijöitä

Olen Suomen Energiamurskeen omistaja ja toimitusjohta. Yrityksemme on kasvanut ja kasvu tarvitsee tekijöitä. Jossakin vaiheessa haluan myös alkaa helpottamaan omaa elämääni ja sen vuoksi päätin rekrytoida yritykselle toimitusjohtajan – uutta vartta kasvamaan.

Aikanaan metsäteollisuudessa ollessani olen tehnyt satoja jopa tuhansia rekrytointeja. 

Energiamurskeella on käytetty monenlaisia rekrytoijia ja rekrytointeja on tehty itsekin. 

Tähän rekrytointiin kartoitin useampia palveluntarjoajia. Solidean toimitusjohtaja ja rekrytointikonsultti Timo Katajamaan kanssa juttu lähti luistamaan.

Rekrytoinnin alkukartoitoitus ja yhteinen päämäärä on tärkeää

Aluksi on tärkeää, että rekrytoija saa mahdollisimman oikean kuvan siitä mitä haetaan.

Nyt haimme toimitusjohtajaa ja sana toimitusjohtaja kertoo kyllä jo jotakin. Kuitenkin jokainen yritys on erilainen. Timon kanssa kävimme läpi mitä tässä tehtävässä vaaditaan ja näimme asian puolin ja toisin samalla tavalla. Esimerkiksi koulutustaso ei ole niinkään merkittävää, kuin se, että kemia osuu kohdalleen ja hakijalla on halu oppia uutta.

Videohaastatteluilla pääsi kohtaamaan hakijoita helposti

Rekrytointimme aikana korona-epidemia oli pahimmillaan. Videohaastatteluiden avulla pääsi kohtaamaan hakijoita lähemmin. Usein hakemuksissa on samat fraasit ja hakijoiden välille voi olla vaikea tehdä eroa, videolta näkee varsin nopeasti kiinnostaako hakija.

”Identity Compass®oli kyllä varsin hyvä seula.”

Psykologisia testejä on joka lähtöön enkä yleensä arvosta niitä. Identity Compass® oli varsin hyvä seula ja oli kiva olla kuuntelemassa, kun Timo kävi profiilia hakijan kanssa läpi. Siinä paljastui onko hakija vetänyt jotakin roolia ja oliko hän miettinyt sitä mitä kysymykseen olisi hyvä vastata. Timo sanoo usein, että vastaus ei ole hyvä eikä huono vaan nyt haetaan sitä mikä on totta.

Tärkeä kysymys hakijalle on, että ”Voiko tämä olla sinun homma?” Joskus saattaa olla kova halu päästä johonkin tehtävään mutta ei sitten siinä pärjääkään. 

Hintansa väärti rekrytointipalvelu

Solidean palvelut olivat hintansa väärti. Kyllähän se aina tuntuu kovalta maksaa isoja laskuja mutta jos huolellisella prosessilla ja paneutumisella turvataan rekrytoinnin onnistuminen niin se on kuitenkin pitkässä juoksussa pieni hinta. Annan arvoa myös sille, että jos rekrytointi menee metsää niin Solidea tekee uuden haun takuutyönä. Toimin kyllä mielelläni suosittelijana.

Heikki Sinkkonen, Suomen Energiamurske Oy

Suomen Energiamurske Oy

Olemme kierrätykseen keskittyvä yritys, joka toimii muun muassa valtakunnallisten yritysten kumppanina muovinkierrätysteollisuudessa. Toimintaamme ohjaa ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupa.

Olemme mielellämme hoitamassa myös Teidän rekrytoinnit. Ota yhteyttä!

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.