Kokemuksia : Testausinsinöörin rekrytointi, Toptester Oy

Toptesterille Solidean kautta

Minulla on sellainen historia, että olen Solidea Oy:n rekrytointikonsultti Tuula Mikkolan rekrytoima työntekijä Toptesterille.  Minulla on siis kokemusta Solidea Oy:n prosessista rekrytoitavan hakijan ominaisuudessa. 

Olin aluksi rivi-insinöörinä kunnes minut valittiin firman toimitusjohtajaksi. Kun minut oli valittu toimitusjohtajaksi niin tilalleni tarvittiin uusi testausinsinööri. Kokemukseni pohjalta oli helppoa valita yhteistyökumppaniksi Solidea Oy:n rekrytointikonsultti Tuula Mikkola. Olemme sittemmin tehneet toisenkin rekrytoinnin Tuulan kanssa.

Solidean rekrytointiporsessi on hyvin selkeä ja tehokas.

Solidean rekrytointiporsessi on hyvin selkeä ja tehokas. Prosessi sujuu hyvällä aikataululla. Työpaikkailmoitus laadittiin huolellisesti yhteistyössä Tuulan kanssa ja siihen käytettiin hyvin aikaa. Ilmoituskanavat ja muu markkinointi ovat ajan tasalla ja mietitty niin, että saadaan hakijoita. Ilmoitukseen otettiin vähän uuttakin näkökulmaa, jotta saataisiin hakijoita ympäri Suomea. 

”Tänä päivänä kilpaillaan työvoimasta.” 

Keskusteluyhteys toimii prosessin edetessä

Tuula piti minut hyvin tilanteen tasalla rekrytointiprosessin etenemisestä. Keskusteluyhteys toimi ja sain nopeasti vastauksia kysymyksiini. Kiinnostaville hakijoille tehtiin viedohaastattelu, joka antoi mukavasti lisätietoa. Loppusuoralla oleville hakijoille teetettiin Identity  Compass-soveltuvuustestaus. Identity Compass on kyllä hyvä. Sieltä nousee hallitsevia luonteenpiirteitä esiin. Helpottaa tosi paljon päätöksen tekoa. 

”Täytyy sanoa, että kun rekrytoinnit onnistuvat näin hyvin niin kyllä siitä on iso hyöty.”

Hakijat eivät pääse helpolla

Identity Compass-soveltuvuustestin pohjalta Tuula teki hakijoille hyviä kysymyksiä. Täytyy sanoa, että kysymykset ovat sellaisia, että täytyy ihan tosissaan alkaa miettimään ja tutkimaan itseään.

Tuula ei päästänyt hakijoita helpolla, mikä on hyvä asia. Itse näen, että tämä tyyppiset asiat, luonne ja työskentelytavat, ovat meidän yrityksessämme ne tärkeimmät asiat. Meillä on niin spesifiä hommaa, ettei siihen ole valmista koulutusta. Ammattitaito ja työn osaaminen tulee työn mukana. 

Mielenkiintoista on ollut havaita, että kun on lukenut hakemusten ja katsonut hakijan videon niin kasvokkain tavattuna ja Identity Compass-haastattelun jälkeen ihminen saattaa lopulta olla hyvinkin erilainen. 

Olemme saaneet paljon hyviä hakemuksia

Vaikka toimimme erikoisalalla Pohjois-Suomessa olemme saaneet oikeasti paljon hyvä hakemuksia ja päteviä tyyppejä.

Hakijoiden valinnassa meillä oli Tuulan kanssa hyvin avointa keskustelua ja sen vuoksi olen valinnutkin Tuulan rekrytointikumppaniksi. Meillä on kyllä ollut hyvä konsensus valintojen kanssa. 

Seurantaprosessi on hyödyllinen

Seurantaprosessi on hyödyllinen, vaikka itse seuraan uutta työntekijää ja kyselen kuulumisia niin ulkopuolisen mukana olo auttaa tekemään erilaisia kysymyksiä. Solidean rekrytakuu on ollut tiedossani mutta sille ei ole ollut tarvetta.

Solidean työn jälki on hintansa arvoinen

Tiedän että rekrytointeja tarjotaan halvemmala kuin mitä Solidean rekrytointi maksaa. Luotan siihen, että Solidean työn jälki on hintansa arvoinen. Epäonnistunut rekrytointi tulee yritykselle helposti tosi kalliiksi. 

”Olen mielelläni työskennellyt Tuulan kanssa. Hyvä yhteistyö. Tehokas.” 

Toptester tarjoaa laadukkaat testauspalvelut
Toptester on toiminut olosuhde- ja luotettavuustestauksen parissa yli 20 vuotta. Ammattitaitoomme luottaa moni suuri yritys – voit katsoa meidän referenssit sivuiltamme. Henkilökuntamme on kokenutta, osaavaa ja joustavaa. Tiedostamme tuotekehitysorganisaatioiden kiireelliset aikataulut ja olemme erittäin joustavia testien aloituksen ja läpiviennin suhteen. Lue tästä mitä ja miksi  kannattaa testata.

Tavoittelemme yhdessä asiakkaan kanssa sitä, että testattava tuote on luotettava, laadukas ja täyttää siihen kohdistuvat asiakasvaatimukset. Tarpeen tullen annamme myös oman näkemyksemme tuotteestanne ja kuinka tuotetta voisi parantaa mahdollista seuraavaa testikierrosta varten. www.toptester.com

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.