Blogi : Myyntiedustajan rekrytointi, Trio Lighting Oy

Yrityksen kasvaessa tarvitaan rekrytointeja

Trio-Lighting kasvaa kovasti ja tarvitsimme uuden myyntiedustajan. 

Kun tulee tarve uuden henkilön palkkaamiseen tutkimme löytyykö sopivaan kandidaattia lähiverkostosta. Jos sellaista ei löydy niin mietimme sopivaa rekrytointikumppania. Itse emme halua emmekä ehdi hoitaa rekrytointia.

Olemme käyttäneet useita rekrytointikumppaneita. Solidea Oy:n toimitusjohtaja ja rekrytointikonsultti Timo Katajamaa oli aikaisemmin kertonut Solidean palveluista. Minulle jäi mieleen, että Solidealla on ollut paljon myyntihenkilöiden rekrytointeja.

Erilainen soveltuvuustesti

Ensimmäiseksi keskustelimme Timon kanssa ja määrittelimme tarkan profiilin siitä minkä tyyppistä henkilöä haetaan. Tämän pohjalta Solideassa tehtiin rekrytointi-ilmoitukset ja valittiin hakukanavat.

Timo otti vastasi hakijoiden kysymyksiin ja otti vastaan hakemukset. Sain katsottavakseni hakemuksia sekä videohaastatteluita, joissa hakijat esittäytyivät ja vastasivat heille esitettyihin kysymyksiin.

Loppusuoralla oli kaksi kandidaattia ja he tekivät Identity Compass® soveltuvuustestin. Se oli hyvin erityyppinen mitä aikaisemmin rekrytoinneissamme on käytetty. Haastattelut tehtiin Teamsin välityksellä niin pystyimme koronaepidemian aikana välttämään turhia kontakteja. Soveltuvuustesti ja siihen liittyvä haastattelu antoi minulle paljon enemmän tietoa hakijan persoonasta ja käyttäytymismalleista kuin mitä saadaan pelkästään perinteisillä haastattelukysymyksillä. 

Nopea ja tehokas prosessi sekä kilpailukykyinen hinta

Tämä oli aika nopea ja tehokas prosessi kokonaisuudessaan ja löydettiin sopiva henkilö ja se on pääasia.

Olen tehnyt noin 200 rekrytointia, joissa on ollut eri toimistoja tekemässä mukana, ja tämä poikkesi hyvin paljon näistä muista.

Hinta on kilpailukykyinen ja yhteistyö Timon kanssa sujui oikein hyvin.

– Jaana Ravantti, toimitusjohtaja, Trio Lighting Skandinavia Oy

Trio Lighting Skandinavia Oy

Meillä on yksi Euroopan suurimmista valikoimista laadukkaita valaisimia netissä, tarkoittaen yli 8 000 valaisinta 60 eri tuotemerkiltä. Löydät meiltä valaisimen, oletpa sisustamassa mitä huonetta tahansa! Joitakin suosituimmista tuotemerkeistämme ovat Belid, By Rydéns, Herstal, House Doctor, Konstsmide ja Pholc.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.