Työnhakijalle : Työnhakijakokemus: Tulin valituksi yrityksen myyntipäälliköksi

Löysin minua kiinnostavan työpaikkailmoituksen Instagramista tai LinkedInistä. En muista tarkalleen mutta jonkin somekanavan kautta se kuitenkin tuli minulle eteen. Koska rekrytoiva yritys oli minulle tuttu niin kiinnostuin ilmoituksesta. Sitten tutkin vähän tarkemmin avoimen paikan toimenkuvaa sekä yritystä ja sen tuotevalikoimaa. Minulle heräsi innostus hakea paikkaa.

Hakuprosessi ja videohaastattelu

Työpaikkailmoituksessa oli linkki mistä avautui hakulomake, jonka sitten täytin ja lähetin. Hakuajan umpeuduttua ei useampaan päivään kuulunut mitään. Päätin soittaa Solideaan rekrytointikonsultti Timo Katajamaalle ja tiedustella miten prosessi etenee. Heti seuraavana päivänä sainkin linkin videohaastatteluun. Vastasin omalla videolla haastattelijan esittämiin kysymyksiin. Kun harvemmin näkee itsensä videolla niin onhan siinä oma haasteensa.  Ymmärsin, että siinä on parasta esiintyä samantyyppisesti, kuin jos oltaisiin livetapaamisessa haastattelijan kanssa. Yritin siis olla mahdollisimman luonnollinen ja aito.

Uudenlainen soveltuvuustestaus

Seuraavaksi sain sähköpostissa linkin soveltuvuustestiin.  Testiin vastaaminen kesti noin tunnin. Testissä oli paljon erilaisia kysymyksiä. Vastasin kysymyksiin omana itsenäni sillä ajatuksella, että jos en tule valituksi niin sitten en ole oikea henkilö paikkaan. Kun olin lähettänyt vastaukseni niin Timo taas soitti ja kertoi että testi käydään yhdessä läpi Teamsin kautta. Vastaukset käytiin läpi ja tarkistettiin, että käyttäydynkö minä oikeasti siten kuin olen kysymyksiin vastannut.  Ymmärrän kyllä minkä vuoksi se tehtiin niin. Tämän kaltaisessa haastattelussa en ole ennen ollut. Olen kyllä ennenkin tehnyt testejä, mutta vastausteni läpikäynti on ollut erilainen.

Ensimmäiset livehaastattelut

Seuraavana päivänä Timo soitti minulle, että olenko edelleen kiinnostunut työpaikasta. Vastasin että kyllä olen. Lopulta tämä kaikki tapahtui aika nopeasti. Aikataulujen sovittaminen oli kyllä hieman haastavaa koska olin vielä edellisessä työpaikassa. 

Tapasimme seuraavana face to face haastattelun merkeissä, jossa näin ensimmäisen kerran livenä tulevan työnantajani, työpaikassa olleen edeltäjäni sekä Timo Katajamaan. 

Sitten oli vielä loppuhaastattelu joka oli kaikista vapaamuotoisin. Siinä pääsimme käymään innostavaa keskustelua ja se tuntui hyvältä. Tilaisuuden jälkeen toimitusjohtaja kertoi, että hän on minuun yhteydessä lopullisesta valinnasta. Ei mennyt kovin kauaa kun sain puhelun, että valinta on tehty ja minut on valittu yrityksen myyntipäällikön tehtävään. 

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.