Rekrytointi : Eihän positiivisuus sulje kriittistä ajattelua pois?

Tammikuussa kirjoitin aiheesta Positiivinen asenne – yliarvostettua?.

Heräsi kysymys: “Siis ei kai positiivisuus sulje kriittistä ajattelua pois, eihän?”.

Tämän kirjoituksen alkuperäinen tarkoitus olikin herättää määrittelemään positiivinen asenne tai negatiivinen asenne paremmin.

Ne ovat käsitteinä sellaisenaan paljon käytössä, mutta ovat molemmat juuri sitä, mitä kukainenkin määritelmän käyttäjä juuri sillä hetkellä tarkoittaa ja on erittäin paljon riippuvainen henkilön omasta arvomaailmasta.

Rekrytoinnissa kummankaan määrittelyn käyttäminen sellaisenaan ei ole kovin perusteltua – pitäisi olla paljon konkreettisempi.

Jos puhutaan pos./neg. asenteesta ajattelutaipumuksena niin kyllä positiivisuus ja kriittinen ajattelu nimenomaan sulkevat toisensa pois. Yhtä aikaa ne eivät ole läsnä samassa henkilössä.

Määritelkää siis tarkemmin, mitä olette hakemassa. Mitä uuden työntekijän pitää saada aikaa, mitä ratkaista? Karkeasti jaoteltuna: Pitääkö ihmisen luoda jotakin uutta, noudattaa hänelle annettua protokollaa vai löytää virheet?

Millainen ihminen (millaiset ajattelumallit) menestyy tehtävässä luontaisesti? Silloin rekrytointi onnistuu, työt tulevat tehtyä hyvin ja ihminen voi hyvin työssään.

Kirjoittaja:

 

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.