Johtaminen : Positiivinen asenne – yliarvostettua?

Mitä on positiivinen asenne?

Se yleisesti ymmärretään sellaisen mukavan ihmisen ominaisuutena, vastaavasti negatiivinen asenne tarkoittaa sitä, että ihminen on vähän hankala ja ikävä tyyppi.

Positiivinen tyyppi käyttää sanoja: Joo, hyvä, kyllä toimii, kyllä onnistuu.

Negatiivinen tyyppi käyttää sanoja: Ei, huono, ei toimi, ei onnistu.

Yleensä työnantajat haluavat yritykseen ja yhteisöön tyypin, jolla on positiivinen asenne ja aika monessa työpaikkailmoituksessa toivotaan positiivista asennetta. Ja se on periaatteessa aivan ymmärrettävää ja luonnollista.

Mielestäni positiivinen ja negatiivinen asenne tulisi ymmärtää yhdistelmänä ajattelumalleja. Ne ovat ns. ohjelmanpätkiä, jotka ohjaavat ihmistä toimimaan kuten he yleensä toimivat, aivan luonnostaan.

Rekrytointia aloitettaessa määritellään, mitä rekrytoitava ihminen tulee tekemään ja mitä hän tulee saamaan aikaan. Silloin voidaan myös määritellä se, millaiset ajattelumallit tukevat niitä asioita.

On paljon tehtäviä, joissa on tärkeää taata laatu, välttää virheitä, epäonnistumisia ja riskejä. Tai esimerkiksi, että ei tule sääntörikkomuksia. Silloin “positiivinen asenne” voi johtaa vaikeuksiin.

Joskus olisi hyvä huomata milloin tyyppi jolla on “negatiivinen asenne” olisi todella paikallaan 🙂

Kaikki tyypit ovat hyviä ihmisiä.

Kirjoittaja:

 

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.