Blogi : Onnistuneen rekrytoinnin avaimet

Oletko koskaan tuskaillut rekrytoinnin kanssa? Ei hätää, et ole yksin. Oikeiden ihmisten löytäminen oikeisiin tehtäviin ei todellakaan ole helppoa. Onnistuminen rekrytoinnissa on sijoitus yrityksen kestävään tulevaisuuteen ja siksi siihen kannattaa perehtyä ja keskittyä hyvin.

Onnistuneeseen rekrytointiin tarvitaan ennen kaikkea tehokas, ammattimainen prosessi, jonka tärkein tehtävä on taata oikean henkilön löytyminen. Mutta millaisia vaiheita hyvä rekrytointiprosessi pitää sisällään?

Alustavat haastattelut

Prosessin tehostamiseksi kannattaa tehdä alustavat haastattelut heti, kun hakijaan saadaan yhteys. Näin saadaan nopeutettua prosessia ja pidetään kiinni parhaista hakijoista. Parhaat hakijat voivat olla hakemassa myös toisaalle ja silloin hakijan odotuttaminen voi olla kohtalokasta. Videohaastattelun käyttäminen tässä vaiheessa mahdollistaa ison hakijamäärän tehokkaan läpikäymisen.

Taustojen selvittäminen

Tarkastamalla potentiaalisimpien hakijoiden referenssit ja taustat jo tässä vaiheessa, säästetään paljon aikaa ja turhaa työtä sekä vältytään yllätyksiltä prosessin loppuvaiheesta.

Oikean henkilön tunnistaminen

On tärkeää, että palkattu henkilö soveltuu työhön muutenkin kuin vain osaamisensa puolesta. CV kertoo, mitä henkilö on tehnyt aiemmin ja mitä kouluja hän on käynyt. Se ei kerro, miten hän on käytännössä työstään suoriutunut eikä varsinkaan sitä, miten hän tulisi tässä hakemassaan tehtävässä toimimaan. Oikean soveltuvuustestausmenetelmän valinta on oleellinen, kun halutaan selvittää, miten hakija tulisi työssään toimimaan.

Syvälliset haastattelut

Haastattelutilanteiden suunnittelu ja johtaminen on tärkeä osa valintaprosessia. Rekrytoinnin kannalta tärkeää tietoa voi jäädä saamatta, ellei haastattelutilanteita ole hyvin suunniteltu ja haastattelija tilanteen tasalla. Esimerkiksi tarkoilla kysymyksenasetteluilla voidaan saada hakijalta helposti oikeaa ja oleellista tietoa.

Taitojen testaaminen

On hyvä ottaa huomioon myös osaamisen testaaminen ja miettiä onko se tarpeellista ja miten se tehdään.

Mitä muuta?

On tärkeää pitää mielessä, mitä rekrytoinnilla alun perin on lähdetty hakemaan. On hyvin tavallista, että hakijoista löytyy helmiä, jotka eivät välttämättä ole sitä mitä on haettu, mutta ovat jotenkin muuten arvokkaita. Siinä on vaarana, että prosessi lähtee viemään, eikä oikein tiedetä minne lopulta päädytään. Helmistä on tärkeä pitää kiinni, mutta ne on hyvä erottaa alkuperäisestä prosessista.

Ammattilaisilta saat onnistuneelle rekrytoinnille takuun. Kerromme mielellämme lisää tavastamme toimia. Lue lisää rekrytointipalveluistamme ja turvaa onnistunut rekrytointi.

Kirjoittaja:

 

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.