Blogi : Tämä asia yhdistää hyviä johtajia

Haluaisitko olla hyvä johtaja? Yhtä hyvä kuin jobsit, bransonit, siilasvuot, baldaut ja muut. Mikä on se salainen formula, joka tekee heistä niin hyviä?

Menestyviä, hyviä johtajia yhdistävä ratkaiseva tekijä on se, että he ovat kaikki erilaisia!

Ole erilainen, ole itsesi

Miten sinä voisit erottua eduksesi, kuten muutkin hyvä johtajat? Mitäpä jos pistät sen juuri hankkimasi viimeisimmän johtamisoppaan takaisin kirjahyllyyn ja sen sijaan vilkaiset peiliin. Näet sieltä kuvan johtajasta. Saatat aistia jo päällepäin, onko kuvassa hyvä johtaja.

Hyvä johtaja on sinut itsensä kanssa. Hän johtaa itseään samalla tavalla kuin joukkojaan. Hänelle on selvää, mikä hänelle on tärkeää ja hän näyttää sen myös toisille. Hänen tekonsa ovat yhtä sanojensa kanssa. Voit sanoa kauniita ja kannustavia sanoja, mutta vasta teoillasi todistat, että seisot sanojesi takana.

Hyvä johtaja voi hyvinkin näyttää sinulta, ei johtamisoppaan viritetyltä johtajakloonilta.

Esimerkissä on voimaa

Älä lupaa toisille enempää kuin voit luvata itsellesi. Jos et pysty vakuuttamaan itseäsi, et saa muitakaan vakuuttuneeksi. Loppupelissä johdat aina esimerkilläsi, tieten tai tietämättäsi. Esimerkillä johtaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi tietää, tehdä tai osata kaikki itse. Esimerkillä johtaminen näyttää tavoitetilan päämäärille, asenteille, avoimuudelle, henkilöstön kohtelulle, asiakkaiden kohtaamiselle, ongelmien ratkaisemiselle – koko yrityskulttuurille.

Voita ensin itsesi

Voita ensin itsesi, siten voitat mukaan muut. Siitä eteenpäin tie on auki taivasta myöten.

Kirjoittaja:

 

Reino Suonsilta

rekrytointikonsultti

  • 0400 451 839
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.