Rekrytointi : Rekrytointeja ammattitaidolla – toimialasta riippumatta

Meiltä kysytään usein ”Oletteko tehneet rekrytointeja tälle alalle?”, ikään kuin toimialakokemus olisi edellytyksenä onnistumiselle rekrytoinnissa.

Lähdemme aina siitä, että jokaisessa yrityksessä osataan se oma bisnes parhaiten. En usko, että joku toinen voi yrityksen ulkopuolelta tulla kertomaan, miten heidän tulisi hoitaa asioita, ilman, että tutustuu perinpohjaisesti ko. yritykseen sekä toimialaan yleensä.

Meidän osaamisemme perustuu kykyyn perehtyä asiakkaamme tarpeeseen kokonaisvaltaisesti ja tämän perusteella löytää se oikea henkilö – kutsumme tätä täsmäiskuksi.

Rekrytointia puhtaalta pöydältä

Jos ajatellaan, että rekrytointikokemus samalta toimialalta tuottaa jo valmiiksi jonoon hakijoita, niin silloin ollaan valmiita hyväksymään myös se mahdollisuus, että valittavana on joukko hopealle tai pronssille sijoittuneita, joita tarjotaan edelleen.

Tämä ei ole meidän tapamme toimia.

Tottakai yritykseen tutustuu sitä paremmin, mitä enemmän heidän kanssaan on tekemisissä ja se helpottaa tuota tarpeen tunnistamisprosessia. Siinäkin on toki omat heikkoutensa. Helposti saatetaan alkaa ”tietämään” asioita etukäteen ja silloin voi jotain tärkeääkin jäädä huomaamatta.

Meidän tapamme toimia on aloittaa jokainen rekrytointi puhtaalta pöydältä. Aloitamme aina alusta keräämällä kaiken mahdollisen tiedon rekrytoinnin tarpeesta ja sen ratkaisemisesta. Jokaisessa yrityksessä osataan itse tarkistaa substanssiosaaminen parhaiten. Onneksi sitä ei meidän tarvitse osata, mutta oikean ihmisen tunnistaminen – se on meidän heiniä.

Kirjoittaja:

 

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.