Blogi : Perehdytys ei ole pelkkä ilmoitusasia

Onnistunut rekrytointiprosessi takana, useista hyvistä hakijoita valikoitui se oikea, työsopimus on tehty, työt ovat alkaneet. Kaikki hyvin?

Oletko koskaan ajatellut, että oikeastaan rekrytointi alkaa vasta nyt. Kaikki se, mitä tähän mennessä on tehty, on vasta valmistelua onnistuneelle rekrytoinnille. Nyt alkaa arki, ja niin työtekijän kuin työnantajankin on aika lunastaa tehdyt lupaukset ja myyntilauseet.

Uuden työntekijän sujuva saattaminen uuden työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi ei ole pelkkä ilmoitusasia tai itsestään selvyys. Se vaatii valmistelua ja huomiota uudelta esimieheltä ja koko organisaatiolta. Hyvin tehty perehdytys on se kiiltävä kirsikka hyvän kakun päälle.

Nämä asiat on hyvä huomioida perehdytyksessä:

Uuden avainhenkilön palkkaaminen on yrityksen tärkein investointi. Älä jätä sitä puolitiehen.

Hyvin toteutettu ja tavoitteellinen perehdytys varmistaa onnistuneen työsuhteen. Käytä hyväksesi tämä mahdollisuus jakaa ja vahvistaa yrityksen arvoja ja tavoitteita, niin uudelle kuin vanhoillekin työntekijöille.

Kirjoittaja:

 

 

Reino Suonsilta

rekrytointikonsultti

  • 0400 451 839
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.