Blogi : Työnhakijakokemus – Moniulotteinen rekrytointiprosessi

”Tämä prosessi oli kyllä erilainen kuin mitä olen aikaisemmin kokenut. Tämä rekrytointiprosessi oli paljon moniulotteisempi ja tuntui, että haluttiin perehtyä tarkemmin työnhakijaan. Kyllä se on hakijankin kannalta kiva, että ei tule yllätyksiä puolin tai toisin. Työ on vastannut sitä mitä hakemuksessa oli. Rekrytointiprosessista jäi kaikin puolin positiivinen kuva.”

Kun löysin työpaikkailmoituksen netistä niin tuntui siltä, että se voisi sopia hyvin meikäläisen vahvuuksiin ja osaamiseen. Laitoin paperit sisään heti kun ehdin. Ei siinä muistaakseni montaa päivää mennyt kun Timo soitteli ja sitten asia eteni aika nopeasti ja oli ensimmäinen haastattelu.

Vastasin myös videohaastatteluun. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein videoita ja se oli ihan hauskaa. Videolla sain tehdä myös kysymyksiä, joihin sain myös vastauksia. Videoiden jälkeen otettiin taas aika pian yhteyttä.

Sitten vastasin Identity Compass kyselyyn. Mielestäni se oli ihan hyvä. Ainakin kattavasti kartoitettiin henkilöä ja kyllä siitä hyvinkin tunnisti itsensä. Identity Compassin purku tehtiin Teamsin kautta. Se oli kiva, kun palautteen sai siinä heti ja asioista voitiin myös keskustella.

Loppuhaastattelu oli livenä ja se oli sellainen mihin oli aikaisemminkin tottunut. Perushaastattelu paikan päällä. 

Tämä rekrytointiprosessi oli kyllä erilainen kuin mitä olen aikaisemmin kokenut. Aikaisemmat rektytointiprosessit ovat olleet aika paljon suoraviivaisempia. Hakemuksen jättämisen jälkeen on yksi haastattelu ja se on siinä. 

Tämä rekrytointiprosessi oli paljon moniulotteisempi ja tuntui että haluttiin perehtyä tarkemmin työnhakijaan. Kyllä se on työnhakijankin kannalta kiva, että työnantaja haluaa kartoittaa hakijoita laajemmin niin ei tule yllätyksiä puolin tai toisin. Jos olisi itse työnantajana kokisin hyväksi sen, että saisin tarkemman kuvan työnhakijoista.

Työ on vastannut sitä mitä työhakemuksessa oli, ei ole tullut yllätyksiä. Meillä oli aika vasta prosessiin kuuluva seurantapalaveri, jossa kartoitettiin, että missä mennään. Siitä oli hyötyä niin työnantajalle kuin minullekin. Saatiin sellainen mukava palaute, koin sen ihan positiivisena.

Rekrytointiprosessista jäi kaikin puolin positiivinen kuva.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.