Blogi : Verkkopäällikön ja verkkoinsinöörin rekrytointi Tunturiverkko Oy:lle Ivaloon

Meillä tuli tarvetta lisärekrytoinnille ja samanaikaisesti yksi henkilö jäi pois. Päätimme tehdä uuden rekrytoinnin ja korvausrekrytoinnin samalla kertaa. Mietimme kyllä sellaistakin vaihtoehtoa, että rekrytointi tehtäisiin itse, mutta olemme saaneet edellisillä kerroilla hyvin rajallisen määrän hakemuksia. Siksi päätettiin ottaa konsultti avuksi.  Hänellä on suorahakumahdollisuus ja paremmat verkostot kuin meillä. 

Rekrytointikumppanin valinta 

Rekrytointikumppanin valintaa vaikutti eniten se, että oltiin rekrytoimassa pohjoiseen Lappiin ja missä Solidean toimitusjohtajan ja rekrytointikonsultti Timo Katajamaan juuret on. Hän tuntee tämän alueen kulttuurin ja ihmisten mielenlaadun. Täällä ei ehkä ole ihan samanlaista kuin muualla Suomessa. 

Enemmän hakijoita 

Rekrytointiprosessi meni hyvin. Yhteydenpito toimi hyvin, olimme hyvin perillä rekrytoinnin vaiheista. Toisessa rekrytoinnissa oli aika kapea kärki. Toisessa, jossa vaatimustaso ei ollut niin kova, tuli enemmän hakijoita. Molemmissa rekrytoinneissa hakijoita oli merkittävästi enemmän kuin mitä me itse olisimme saaneet. 

Paremmin ei olisi voinut mennä 

Videohaastattelut olivat hyvät. Erityisesti tykkäsin Identity Compass -menetelmästä. Se oli minun mielestäni hyvä, havainnollinen eikä vienyt tuhottoman paljon aikaa. Timon ammattitaidolla saatiin esille sopivimmat hakijat ja henkilöt, joille voitiin antaa rekrytointitakuu. Identity Compassin käyttö toi varmuutta rekrytointiin. Molemmat rekrytoinnit onnistuivat hyvin. 

– Tommi Koskinen, toimitusjohtaja 

TUNTURIVERKKO OY 

Inergia Oy:n ja Utsjoen Sähköosuuskunnan yhteisesti perustama verkkoyhtiö Tunturiverkko Oy aloitti toimintansa vuonna 2011. Laajat verkostokilometrit, yli 2000 km, halkovat tunturialueita vertikaalisesti Kakslauttasesta, Sodankylän kunnan rajalta aina Nuorgamiin ja Näätämöön asti.  

Laajasta maantieteellisestä alueesta huolimatta vastaamme laadukkaan sähkön toimittamisesta jakeluverkkomme kaikkiin osiin. Verkosto on hyvässä kunnossa, sillä siitä huolehtiminen on jatkuvaa ja määrätietoista työtä. Rakennamme sähkömarkkinalain edellyttämää säävarmaa verkkoa kokonaistaloudellisella ajattelulla, emmekä tee ennenaikaisia investointeja. Vanhat metsässä sijaitsevat avojohdot siirretään tien varteen ja metsissä sijaitsevat hyväkuntoiset avojohtoverkkojen johtokadut raivataan leveämmäksi, jottei puiden mahdollinen kaatuminen sähkölinjalle myrskyn tai lumikuormien vuoksi aiheuttaisi suurta vahinkoa. Taajamissa tulemme kaapeloimaan vaiheittain vanhat ilmajohtoverkot, jolloin toimitusvarmuus paranee. 

Tekninen kehitys energialiiketoiminnassa on nopeaa ja verkostoautomaatiota uudistetaan kehityksen myötä. Näin asiakkaillemme turvataan mahdollisimman häiriötön sähkö koteihin, yritysten liiketoiminnan pyörittämiseen sekä vapaa-ajan aktiviteetteihin myös vaikeissa sääolosuhteissa, kaikkina vuodenaikoina. 

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.