Kokemuksia : Toimitusjohtajan rekrytointi, Kometos Oy

Toimitusjohtajan rekrytointi

Jo kolme vuotta sitten kerroin yrityksemme hallitukselle, että uuden toimitusjohtajan rekrytointi on tehtävä 3–5 vuoden kuluttua. Liitetoimintamme on koko ajan kasvanut ja omat tehtäväni ovat kovasti lisääntyneet. Nyt oli aika suunnitella uuden toimitusjohtajan rekrytointia ja siirtää töitä uuden toimitusjohtajan tehtäväksi.

Henkilökemia

Oli aivan selvää, että tämän tason rekrytoinnissa käytetään ulkopuolisen ammattilaisen apua. Olin yhteydessä useampaan rekrytointipalveluita tarjoavaan yritykseen. 

Kaikkein tärkeitä oli selvittää, kenen kanssa kommunikointi sujuu. Solidea Oy:n rekrytointikonsutin Timo Katajamaan kanssa kemia tuntui pelaavan oikein hyvin. Hinta ei ollut halvin, mutta mielestäni hintaa tärkeämpää on, että yhteistyö on sujuvaa.

Suunnittelu

Rekrytoinnin aloitus oli helppoa, koska olimme jo valmiiksi hyvinkin tarkkaan suunnitelleet millaista henkilöä haemme ja mitä tehtäviä hän tulisi hoitamaan.

Timo laati työpaikkailmoituksen ja valitsi sopivat kanavat missä sitä julkaistaan. 

Runsaasti hakijoita

Olin koko ajan hyvin selvillä hakemuksista. Sain katsottavaksi hakijoiden cv:tä, ehkä liikaakin. 

Hakijat saivat myös vastata videolla heille tehtyihin kysymyksiin. Se oli minulle uusi, ja mielestäni hyvä tapa tutustua hakijoihin. Timolla on kyllä ammattilaisen tarkka tapa kuunnella hakijoiden puhetta.

Nopeasti maaliin

Loppusuoralla valinta oli varsin helppo. Olin varautunut useamman kuukauden kestävään prosessiin, mutta tämä rekrytointi meni varsin nopeaa maaliin. 

Seuranta

Olin ilahtunut, kun kuulin, että Timo oli nyt jälkeenpäin soitellut rekrytoidulle henkilölle ja kysellyt kuulumisia. Aivan liian harva palveluntarjoaja kyselee asiakkaan kuulumisia, kun yhteistyö on saatu valmiiksi.

Olen jo useammalle suositellut Solidean rekrytointipalvelua.

– Raimo Niemi, toimitusjohtaja, Kometos Oy

Olemme mielellämme hoitamassa myös Teidänkin rekrytoinnit. Pyydä tarjous.

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Kometos Oy on suomalainen perheyhtiö, joka valmistaa ja myy erityisolosuhteisiin suunniteltuja modulaarisia elintarviketuotantotiloja, sulatusjärjestelmiä, pakkaus- ja annostelulinjoja, asennettuna ja avaimet käteen -periaatteella. Avaimet käteen -toimitukset sisältävät kaiken tarvittavan – tuotantolinjojen ja laitteiden koekäytöstä tuotantoprosessin koulutukseen ja käyttöohjeisiin. Yhtiöllä on oma suunnitteluosasto ja tuotantolaitos Kauhajoella.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.