Blogi : Rekrytointi ei pääty työsopimuksen allekirjoitukseen

Työsopimuksen allekirjoitus

Uusi työntekijä, työsopimus allekirjoitettu, aloitusaika sovittu, työt alkavat. Työsopimuksen allekirjoitus

Rekrytointi on valmis? Ei aivan. Oikeastaan tavallista parempi rekrytointi alkaa vasta nyt – perehdytyksellä. Tästä lisää aiemmassa blogissamme: Perehdytys ei ole pelkkä ilmoitusasia.

Vastuullinen rekrytointikumppani täydentää perehdytystä seuraamalla työsuhteen käynnistymistä ja varmistaa siten sen onnistumisen.

Seurantapalaveri

Oivaksi osoittautunut käytäntö on seurantapalaveri muutama kuukausi töiden aloittamisen jälkeen. Palaverissa rekrytointikonsultti fasilitoi työntekijän ja esimiehen välisen keskustelun. 

“Seurantapalaverin pohjana toimii esiselvitys, joka kertoo työntekijän tuntemukset työtyytyväisyydestään.”

Näitä asioita ovat esimerkiksi:

Palautetta ja työkaluja työntekijälle ja esimiehelle

Rakentava keskustelu selvittää kuinka työt ovat oikeasti alkaneet, mitkä asiat ovat kohdallaan ja mitä kannattaisi ottaa huomioon jatkossa. 

Palautetta saa niin työntekijä, kuin esimieskin. Yhteistyössä konsultin kanssa he tunnistavat tilanteen ja varmistavat hyvän kehityksen jatkumisen tai löytävät yhteisiä työkaluja, jotka auttavat oikeaan suuntaan.

Reino Suonsilta

Rekrytointikonsultti

Solidea Oy

Onko jo aika sopia seurantapalaveri sinun uusimman työntekijäsi kanssa? Ota yhteys Solideaan, ja ryhdytään tuumasta toimeen! 

Tästä voit tilata blogimme suoraan sähköpostiisi. Julkaisemme blogin kerran kuukaudessa ja voit perua tilauksen milloin tahansa.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.