Blogi : Onko epämukavuusalue työssä menestymisen salaisuus?

Epämukavuusalue

Epämukavuusalue vaikuttaa olevan yleisnimitys sille tunnetilalle, mikä on joidenkin henkilöiden uskomus onnistumisen, oppimisen ja menestymisen edellytykselle.

Heidän suustaan kuuluu “no pain no gain”, “kärsi kärsi kirkkaamman kruunun saat”, “vain kovalla työllä voit tienata paljon rahaa”.

Siis pitäisi kokea mukavuuden vastakohtia, jotta voi onnistua, oppia ja menestyä. Niitä ovat mm.

Onko tuo totta kaikille? Onko se totta aina?

“Jos vastaus jompaankumpaan on ei, on kysymyksessä henkilökohtainen uskomus.”

Eikö voi onnistua, oppia ja menestyä kokemalla

Tunnen ihmisiä molemmista vastakohtaisista uskomuskunnista. Kaikki he ovat vakaasti sitä mieltä, että heidän uskomuksensa on totta ja oikein.

Tietenkin aina voidaan kysyä mitä on oppiminen, onnistuminen ja menestyminen? Se on toinen keskustelu.

On hyvä huomata, että on olemassa ihmisiä jotka rakastavat haasteita. Toiset haluavat haastaa omia rajojaan liikuntasuoritusten parissa kun taas toiset tykkäävät haastavista myyntitilanteista tai vaikka haastavista ongelmanratkaisutilanteista. Onko nämä tilanteet silloin epämukavuusaluetta vai mukavuusaluetta heille?

Tavallista paremmassa rekrytoinnissa tunnistetaan miten kussakin tehtävässä menestytään ja kenellä hakijoista on edellytykset ja halu toimia siten kuin tehtävässä menestyminen edellyttää.

Itse olen oppinut myös tuon epämukavuusalueen arvostamisen jo lapsuudessa ja ihaillen katselen heitä, joiden ei tarvitse uskoa samoin. Uskoni on horjunut!

Timo Katajama
Toimitusjohtaja, rekrytointikonsultti
Solidea Oy

Jos olet valmis lisämään mukavuutta työyhteisössäsi ota yhteyttä Solideaan, olemme täällä sitä varten! 

Tästä voit tilata blogimme suoraan sähköpostiisi. Julkaisemme blogin kerran kuukaudessa ja voit perua tilauksen milloin tahansa.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.