Rekrytointi : Rekrytointiprosessi on kilpajuoksu

Rekrytointiprosessi on hyvin selkeä prosessi ja se voidaan viedä läpi tehokkaasti ja aikaa säästäen. Rekrytointiprosessiin saa myös kulumaan aikaa jos siihen ei olla kunnolla valmistauduttu ja jokaisessa vaiheessa joudutaan miettimään, että miten tästä olisi hyvä edetä ja mitä me oltiinkaan hakemassa ja kuka tämänkin asian hoitaa. “Voisiko tämä hakija kumminkin olla sopiva vaikka ei ole ehkä ihan sitä alunperin lähdettiin etsimään? Tässä hakijassa olisi kyllä tämä toinen asia mitä myös tarvitsisimme.” Lisäksi jos rekrytointi hoidetaan oman työn ohella siinä tulee väistämättä tarpeettomia viivästyksiä. 

“Työnhakijat arvostavat tehokasta prosessia jossa ovat tietoisia rekrytointiprosessin vaiheista ja etenemisestä.” 

Parhaat hakijat eivät odota

Ihmiset hakevat monesti useaan paikkaan yhtäaikaa ja tässä tilanteessa nopeus saattaa olla tärkeä tekijä parhaiden hakijoiden saamiseksi. Meillä on useita kokemuksia siitä, että jos rekrytoiva yritys ei ole valmis etenemään prosessissa ja päätökset venyvät työnhakijat vetävät siitä omat johtopäätöksensä. Toiset ajattelevat, että eivät ole yrityksen ensimmäinen valinta jolloin eivät halua tulla valituksi toisena tai kolmantena. Toiset päättelevät, että yritys ei ole luotettava tai ajattelevat, että jos siellä hoidetaan hommia tällä tavalla he eivät halua sellaiseen yritykseen töihin. Ja sitten on heitä jotka saavat valita paikkansa eivätkä jää odottelemaan päätöksiä toisaalta jos toisaalla päätökset on tehty. Jos ihmisiä jää odotuttamaan he todennäköisesti valitsevat paikan joka osoittaa toimintakykyä ja päätöksentekokykyä.

Patoutunutta tarvetta rekrytoinnille ja työnhaulle

Tällä hetkellä markkinoilla on paljon patoutunutta tarvetta tehdä rekrytointeja ja toisaalta paljon patoutunutta tarvetta vaihtaa työpaikkaa. Viimeiset kaksi vuotta ihmiset ja yritykset ovat lykänneet välttämättömiä päätöksiä, koska ei ole uskallettu lähteä tekemään tarvittavia muutoksia. Nyt yritykset rekrytoivat ja ihmiset liikkuvat.

“Nyt yritykset rekrytoivat ja ihmiset liikkuvat.“

Paras tulos hyvin suunnitellulla prosessilla

Paras tulos saadaan, kun rekrytointiprosessi on tikissä ja yrityksessä ollaan valmiita toimimaan nopeasti prosessin edetessä. Tikissä oleva rekrytointiprosessi tarkoittaa sitä, että ensinnäkin on hyvin määritelty se, mitä ollaan hakemassa. Seuraavaksi tulee se, että millaisia toimia prosessiin kuuluu, kuka ne tekee ja millä aikataululla. Milloin hakuaika päättyy ja miten prosessi siitä etenee. Paras olisi jos prosessi etenisi hakuajan puitteissa ja hakuajan aikana. Hakuajan puitteissa voidaan tutkia hakijoita ja edetä videohaastatteluilla ja muilla taustaselvityksillä jolloin hakuajan päätyttyä on enää viimeiset hakemuksen käsiteltävänä ja voidaan edetä soveltuvuustesteihin ja haastatteluihin saman tien.

“Rekrytointiprosessi voi olla kilpajuoksu – parhaat hakijat eivät odota.”

Onko teillä rekrytointitarvetta joka pitäisi saada tehokkaasti maaliin? Ole yhteydessä niin kyllä onnistuu!

Timo Katajamaa

toimitusjohtaja

  • 0400 232 781
  • [javascript protected email address]
  • LinkedIn
  • Video

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa

Ota meidät seurantaan myös somessa! Saat vinkkejä työnhakuun, tietoa avoimista työpaikoista sekä tuoreimmat kuulumisemme.